Economia germană se scufundă sub presiunea dobânzilor mari: Ţara va avea o contracţie de 0,2% în acest an. „Începând din 2018 economia Germaniei nu mai merge bine”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 09 octombrie 2024 13 afişări

Economia germană se scufundă sub presiunea dobânzilor mari: Ţara va avea o contracţie de 0,2% în acest an. „Începând din 2018 economia Germaniei nu mai merge bine”

Germania se confruntă cu al doilea an de recesiune, pentru prima dată de la începutul aniilor 2000’, scrie FT.

Prognoza actualizată a guvernului arată că economia Germaniei se va contracta cu 0,2% în acest. „Situaţia nu este una bună. Începând din 2018 economia Germaniei nu mai merge bine”, a declarat  Robert Habeck, ministrul german al economiei.

În urmă cu doar câteva luni prognoza arată că economia va creşte cu 0,3% în acest an.

Economia a fost încetinită de creşterea dobânzilor, inflaţie şi incertitudinea din mediul politic, care au redus cererea şi au slăbit investiţiile. Companiile se plâng de costul mare al energiei şi al forţei de muncă.

Dacă prognozele ministerului se vor dovedi a fi corecte, Germania va traversa al doilea an de recesiune din ultimii 20 de ani. Astfel, în 2023 economia s-a contractat cu 0,3%, lucru nemaîntâlnit din 2002 şi 2003, când a economia scăzut cu 0,2%, respectiv 0,3%.

Totuşi, Robert Habeck a mai afirmat că economia va creşte cu 1,1% în 2025 şi 1,6% în 2026.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
inflatie,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.