Efectele Brexitului încep să prindă formă: Pragul salariual de 30.000 de lire pentru muncitorii migranţi riscă să fie scăzut cu 15%, guvernul premierului Johnson urmând să îşi îndrepte atenţia asupra muncitorilor calificaţi
Guvernul prim-ministrului Boris Johnson ar trebui să micşoreze pragul salarial de 30.000 de lire sterline pentru muncitorii migranţi, urmând în schimb să creeze o nouă rută de acces pentru muncitorii calificaţi fără loc de muncă, într-o încercare de a evita situaţia în care Brexitul va afecta prea mult piaţa muncii, scrie Bloomberg.
Brexitul promite să încheie accesul liber al cetăţenilor Uniunii Europene În Marea Britanie. Emigraţia a fost unul dintre principalele subiecte în timpul referedumului din 2016, fapt ce l-a determinat pe prim-ministrul Johnson să îi ceară Comitetului de Consultanţă pentru Migraţie reevaluarea planului salarial de 30.000 de lire.
Marţi, un panel de consilieri a recomandat ca pragul salarial să fie scăzut până la 25.600 de lire, ceea ce le-ar putea permite angajatorilor să angajeze imigranţi care vor lucra conform nivelurilor salariale actuale. În plus, consilierii i-au cerut guvernului să se concentreze asupra muncitorilor calificaţi fără loc de muncă, iniţiativa făcând parte dintr-un sistem de bază de puncte.
Preşedintele consiliului, Alan Manning, a declarat că recomandările propuse iniţial ar reduce creşterea populaţiei şi economiei Marii Britanii, produsul intern brut pe cap de locuitor urmând să înregistreze creşteri prea mici.
În consecinţă, presiunile puse pe Sistemul Naţional de Sănătate şi pe sectorul locuinţelor sociale se vor diminua sub nivelurile recomandate.
Este de aşteptat ca guvernul să evalueze propunerile înainte să ia o decizie finală şi să scoată la înaintare o lege a emigrării în luna martie. Duminică, secretarul de stat Priti Patel a declarat că mediul de afaceri din Marea Britanie trebui să îşi schimbe tehnicile de recrutare după Brexit.
„S-au bazat prea mult timp pe muncitorii necalificaţi şi pe forţa de muncă ieftină din UE şi vrem să punem capăt situaţiei”, a declarat Patel.
Directorii din mediul de afaceri, obişnuiţi timp de zeci de ani cu transferul nestingherit de forţă de muncă între Marea Britanie şi UE, doresc ca guvernul să aibă o abordare mai flexibilă, industrii precum construcţiile, ospitalitatea şi Serviciul Naţional de Sănătate riscând să rămână fără muncitori calificaţi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro