Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna faţă de varianta Delta scade la 66%
Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna împotriva infecţiei COVID-19 a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare din SUA.
Datele provin dintr-un studiu realizat pe mii de angajaţi ai centrelor de sănătate şi spitale din şase state, scrie bfmtv.com.
Participanţii au fost testaţi săptămânal atât pentru infecţiile simptomatice, cât şi pentru cele asimptomatice. Aproape toţi lucrătorii medicali vaccinaţi au primit serurile de la Pfizer sau Moderna.
Între decembrie 2020 şi aprilie 2021, eficacitatea vaccinurilor în prevenirea infecţiei a fost de 91%, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică a ţării.
Dar, în săptămânile în care varianta Delta a devenit dominantă, a devenit responsabilă pentru mai mult de 50% din cazuri, iar eficienţa a scăzut la 66%.
Autorii studiului avertizează însă că acest declin nu poate fi cauzat doar de varianta Delta, ci şi de o eficienţă care se erodează în timp.
„În timp ce aceste date intermediare sugerează o reducere moderată a eficacităţii vaccinurilor Covid-19 în prevenirea infecţiei, faptul că reducerea infecţiilor rămâne la două treimi subliniază importanţa şi beneficiile vaccinării”, scriu autorii.
Datele din studiu nu fac diferenţa între eficacitatea vaccinului Moderna şi cea a serului Pfizer, însă Corinne Le Goff, director comercial al laboratoarelor Moderna, a vorbit despre o scădere faţă de varianta Delta diferită între cele două vaccinuri: la 76% pentru Moderna şi 54% pentru Pfizer.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro