Europa începe să gâfâie: După ce Italia a intrat în recesiune tehnică, Germania şi Franţa dau semne de slăbiciune
După ce Italia a intrat în recesiune, şi ţări precum Germania şi Franţa au început să se confrunte cu probleme
Un declin înregistrat în sectorul de producţie şi în exporturile italiene s-a revărsat asupra activităţii sectorului de servicii la începutul lui 2019, agravând o economie deja fragilă în zona euro, potrivit Bloomberg.
Activitatea de business a furnizorilor se servicii din Italia s-a contractat în luna ianuarie şi a forţat mai multe companii să îşi reducă forţa de muncă pentru prima dată în mai mult de doi ani, potrivit Indicelui Puterii de Cumpărare.
Firmele au motivat reducerile de person al printr-o creştere redusă pe plan domestic şi un declin în ordinele de export.
În timp ce economia Italiei, care a alunecat în recesiune la sfârşitul lui 2018, marchează un punct slab în regiune, semnele de slăbiciune au început să se arate de-a lungul blocului european.
Vânzările din sectorul de retail din zona euro au scăzut cu 1,6% în decembrie – cel mai mare declin din ultimii şapte ani – generând perspective economice incerte care împovărează potenţialul de creştere economică.
Industria germană a fost deja afectată de situaţia producătorilor auto care încearcă să se încadreze în noile norme de mediu şi care se confruntă cu un declin la nivelul vânzărilor pe plan global.
În Franţa, consumul a fost afectat în urma portestelor violente împotriva guvernului.
Activitatea în sectorul de servicii francez a intrat într-un declin rapid în ultimele două luni, indicatorul pentru luna ianuarie confirmând cea mai mare contractare din ultimii cinci ani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro