8 feluri de mâncare pe care nu ar trebui să le comanzi niciodată intr-un restaurant
Să alegi un preparat pe care să îl consumi la un restaurant poate fi o provocare, în special dacă este vorba de zeci de opţiuni care sună delicios. Câţiva chefi au dezvăluit însă o listă de preparate care ar trebui excluse din start din listă, potrivit unui articol publicat de Daily Mail.
1. Ouă cu sos olandez
Chef-ul Anthony Bourdain a spus că brunchul este masa zilei în care cbefii pot să servească resturile de la cinele de vineri sau sâmbătă seara. Astfel, un preparat clasic precum ouăle Benedict sau ouăle regale - ar trebui evitate; sosurile folosite la acestea trebuie să fie la o temperatură optimă pentru a fi sigur de consumat. ”Bacteriile iubesc sosul hollandaise” a dezvăluit Bourdain în cartea sa, Kitchen Confindential.
2. Stridiile
Dacă nu vă aflaţi într-un restaurant specializat pe preparate din peşte, este de preferat să evitaţi stridiile. Dacă nu sunt depozitate şi gătite corespunzător, acestea pot genera boli grave.
3. Peştele într-o zi de luni
Majoritatea restaurantelor primesc peşte proaspăt în zilele de joi - acest lucru înseamnă că până luni, au trecut deja patru-cinci zile înainte ca acesta să ajungă în farfuria consumatorului.
Bourdain a declarat în cartea lui: ”Nu comand niciodată peşte luni, decât dacă mănânc la un restaurant de patru stele unde ştiu că peştele este cumpărat direct de la sursă.
”
4. Bugerii din vită Wagyu şi Kobe
Cele mai scumpe cărnuri reprezintă adevărate delicatese, datorită modului în care grăsimea este structurată marmorat în carne.
Dacă sunt cărnuri autentice, acest tip de friptură este servită în porţii mici, majoritatea chefilor consideră că este o risipă să foloseşti acest gen de cărnuri pentru un buger, de pildă. Astfel, dacă vedeţi un burger în ale cărui ingrediente se află vită wagyu sau kobe, restaurantul respectiv ar putea să vă mintă şi să folosească aceste nume pentru e ridica preţurile, potrivit MSN.
5. Orice preparat din pui
Dacă urmăriţi show-urile culinare de la TV, s-ar putea să observaţi că chefii nu plasează puiul în centrul demonstraţiilor lor culinare. Preparatele pot părea deseori neinspirate şi cu un preţ prea mare pentru ceea ce este cea mai ieftină carne de pe piaţă, prin comparaţie cu vita sau mielul de calitate.
6. Preparate din fructe de mare, dacă restaurantul respectiv nu se află în apropierea mării
Dacă vă aflaţi într-un restaurant situat în apropiere de mare, sunt şanse mari ca preparatele cu fructe de mare să fie proaspete. În restaurantele aflate departe de o astfel de sursă, calitatea preparatului scade; acesta poate fi chiar congelat. Imediat după ce a fost prins, calitatea peştelui scade - aşa că este vine să evitaţi cumpărarea acestui preparat.
7. Vita bine făcută
Vita bine făcută este urâtă de chefii din întreaga lume - supragătirea acestui tip de carne reduce savoarea, iar un ingredient scump devine astfel greu de mestecat şi fără gust.
8. Preparatele care nu se află în meniu
O modalitate sigură prin care să supăraţi chelnerii şi chefii, este să faceţi o cerere specială sau să cereţi foarte multe înlocuiri pentru un preparat existent în meniu. Un utilizator Reddit care pretinde că este chef, spune: ”De fiecare dată cineva cere ceva care nu se află pe meniu, toată lumea devine frustrată. Chelnerul trebuie să îi roage pe cei de la bucătărie să gătească respectivul preparat, bucătarii se enervează şi, în general, durează mai mult ca preparatul respectiv să ajungă în farfuria clientului; într-un final nimeni nu este fericit.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro