Festivalul de Film de la Toronto 2014: "The Imitation Game" a câştigat marele premiu. LISTA câştigătorilor
Lungmetrajul biografic "The Imitation Game", despre matematicianul britanic Alan Turing, în regia lui Morten Tyldum şi cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, a câştigat, duminică, premiul People's Choice, cea mai importantă distincţie a Festivalului de Film de la Toronto.
Cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, Canada, a debutat pe 4 septembrie şi s-a încheiat duminică, iar lungmetrajul "The Imitation Game", regizat de norvegianul Morten Tyldum, a câştigat marele premiu al evenimentului, People's Choice, distincţie acordată pe baza voturilor publicului.
Regizorul Morten Tyldum a lipsit de la ceremonia de premiere, dar distincţia a fost primită, în numele său, de producătorul Noah Segal, de la Elevation Pictures, care a spus, simplu, "Apetisant, delicios!", făcând referire la replica unui spectator care a spus acelaşi lucru despre actorul principal al peliculei, Benedict Cumberbatch, în timpul unei discuţii cu publicul după proiecţia filmului în festival.
"A fost enervant, dar e adevărat!", a mai spus Segal.
Premiul, care este acordat de spectatori şi a mai fost câştigat în trecut de filme recompensate apoi cu o statuetă Oscar, precum "Vagabondul milionar" şi "12 ani de sclavie", va creşte probabil interesul pentru "The Imitation Game", comentează Reuters.
Pelicula spune povestea lui Alan Turing, matematicianul genial care reuşeşte să spargă codul german Enigma, folosit de nazişti pentru transmiterea de mesaje cifrate. Reuşita lui este considerată una dintre realizările care au ajutat la scurtarea şi la câştigarea celui de-Al Doilea Război Mondial de către Aliaţi. Turing s-a sinucis, la vârsta de 41 de ani, după ce a fost condamnat de sistemul juridic britanic pentru ca era homosexual.
Benedict Cumberbatch, în vârstă de 38 de ani, este, în prezent, unul dintre cei mai căutaţi actori de film şi televiziune din Marea Britanie şi, potrivit unui interviu acordat Reuters săptămâna trecută, a spus "Da" imediat ofertei de a juca rolul lui Turing.
"Este o povară mare, o responsabilitate imensă", a spus Cumberbatch. "(Turing, n.r.) a fost un om extraordinar şi, din nefericire, în mod ciudat, un om ale cărui realizări nu sunt foarte cunoscute", a mai spus actorul britanic.
În cursa pentru marele premiu al Festivalului de la Toronto s-a clasat pe locul al doilea pelicula "Learning to Drive", despre o scriitoare din Manhattan, jucată de Patricia Clarkson, care îşi găseşte liniştea luând lecţii de şofat de la un instructor auto indian, jucat de Ben Kingsley. Filmul este regizat de Isabel Coixet.
Pelicula "St. Vincent", cu Bill Murray în rolul principal, s-a clasat pe poziţia a treia în preferinţele publicului.
Premiul publicului pentru cel mai bun film din secţiunea Midnight Madness, care este dedicată peliculelor de groază şi neconvenţionale, a fost acordat "What We Do in the Shadows", un fals documentar (mockumentary, n.r) despre vampirii dintr-o suburbie neozeelandeză.
"Aş dori să folosesc această ocazie pentru a atrage atenţia asupra unui subiect foarte serios: sportul dezgustător care este vânătoarea de vampiri", a spus Jemaine Clement, protagonistă a filmului şi regizoare alături de Taika Waititi.
Premiul pentru cel mai bun documentar a fost acordat filmului "Beats of the Antonov", despre refugiaţii Sudan.
Festivalul Internaţional de Film de la Toronto a debutat în 1976 şi este considerat unul dintre cele mai importante din industrie, alături de evenimentele de profil de la Cannes şi Sundance. Festivalul este de multe ori un punct de lansare pentru filme şi actori, performanţele lor fiind ulterior recompensate cu numeroase premii, dar şi un eveniment important pentru producători pentru a-şi distribui peliculele la nivel internaţional.
Ediţia din 2014 a Festivalului de Film de la Toronto a înregistrat şi cel mai mare nivel al vânzărilor de pelicule, după ce drepturile de distribuţie pentru "Top Five", regizată de Chris Rock, au fost cumpărate de Paramount pentru 12,5 milioane de dolari, potrivit organizatorilor. Au fost vândute 41 de filme, incluzând 24 de pelicule achiziţionate de distribuitorii americani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro