Germania nu are o limită maximă în privinţa numărului de refugiaţi pe care îi poate găzdui
Manfred Schmidt, şeful Oficiului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF) din Germania, a anunţat, luni, că nu există o limită în privinţa numărului de solicitări de azil acordate refugiaţilor, informează site-ul publicaţiei The Local.
Comentariile lui Schmidt referitoare la "lipsa limitei superioare" a provocat reacţii controversate şi tensiuni în aria politică.
El a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel că "este convins" că Germania şi cetăţenii ei au fost pregătiţi pentru responsabilitatea de a primi atât de mulţi oameni pe teritoriul german. "Există un angajament enorm din partea cetăţenii germani. Pe de o parte ai (situaţia din) Heidenau, dar, în schimb, ai 100-200 de voluntari", a precizat el.
În serile de 21 şi 22 august au avut loc proteste violente în oraşul Heidenau, din landul Saxonia, din cauza deschiderii recente a unui centru de refugiaţi, proteste în care 31 de poliţişti au fost răniţi.
Schmidt a clarificat faptul că numărul refugiaţilor pe care Germanii îi poate găzdui va rămâne dependent de circumstanţe externe şi nu de ceea ce s-a stabilit în Berlin. "Nu poate exista o limită superioară aplicată numărului de persoane care emigrează din cauza că sunt persecutate şi au nevoie de protecţie", a mai atras atenţia Schmidt.
În Germania sunt aşteptate circa 800.000 de solicitări de acordare a azilului de refugiat pe parcursul anului 2015, în condiţiile în care mai există aproximativ 250.000 de solicitări suplimentare de anul trecut.
"Vor exista noi centre de înregistare în câteva oraşe şi mii de noi oameni vor fi angajaţi în cursul acestui an - şi în 2016 vom avea nevoie de încă 1.000 de persoane pentru forţa noastră de muncă. Asta face deja o diferenţă. Până în luna iulie, am primit mai multe solicitări decât pe parcursul întregului an 2014", a declarat Schmidt.
El a precizat că cei mai mulţi dintre refugiaţi sunt cetăţeni sirieni, atrăgând atenţia asupra modurilor legale de imigrare.
"Trebuie să le spunem acestor oameni că utilizarea sistemului de acordare a azilului nu este calea potrivită pentru a veni în Germania, şi noi ar trebui să lucrăm în ţările lor pentru a demonstra că există căi legale de a emigra aici pentru a munci", a precizat şeful BAMF.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro