Iarna grea din SUA a reuşit să îngroape şi dolarul
Euro a atins în această săptămână, la 19 februarie, maximul ultimelor şapte săptămâni faţă de dolar (1,3777 dolari), în condiţiile datelor economice mai slabe din SUA şi ale ştirilor despre vânzarea de către investitorii internaţionali a activelor americane.
Datele Rezervei Federale din New York au indicat o înrăutăţire a climatului de afaceri în februarie, iar indicele încrederii în piaţa construcţiilor rezidenţiale a avut cea mai mare scădere din 1985 încoace, posibil şi din cauza iernii deosebit de severe din SUA.
În acelaşi timp, datele Trezoreriei arată că investitorii au vândut active americane în valoare de aproape 120 mld. dolari numai în decembrie, iar ieşirile nete de capital din piaţa de acţiuni au ajuns anul trecut la 214 mld. dolari, în timp ce zona euro a atras intrări nete de 111 mld. dolari. Zona euro a avut anul trecut un excedent record al contului curent de 216 mld. euro, în timp ce SUA a avut un deficit de aproape 400 mld. euro.
"Faptul că euro a fost cea mai puternică monedă în 2013 poate fi clar atribuit acestor decalaje legate de balanţa de cont curent şi de fluxurile de investiţii", a comentat Alan Ruskin, economist al Deutsche Bank.
Seria datelor economice defavorabile a continuat şi după căderea de miercuri a dolarului, cu un nou raport al pieţei imobiliare care arată că din cauza iernii aspre, vânzările de locuinţe au scăzut în ianuarie cu 5,1% în ianuarie, la 4,62 mil. unităţi, cel mai slab rezultat din iulie 2012 până acum.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro