Imagini misterioase de pe Marte: Fotografiile care au aprins imaginaţia internauţilor - GALERIE FOTO
Imaginile transmise de pe Marte de roverul Curiosity, cel mai sofisticat robot explorator trimis vreodată de oameni pe o altă planetă, au luat deja cu asalt reţelele de socializare şi au aprins imaginaţia internauţilor din întreaga lume, care încearcă să găsească dovezi ale vieţii pe planeta roşie.
Roverul Curiosity a asolizat pe Marte în 2012 şi transmite spre Pământ la sfârşitul fiecărei zile marţiene datele pe care le-a adunat în ultimele 24 de ore şi 39 de minute (durata unei zile marţiene). Printre aceste date se numără şi fotografii de înaltă rezoluţie, realizate cu ajutorul camerei Mastcam.
Multe dintre aceste imagini, publicate de NASA, au stârnit controverse, internauţii susţinând că în fotografii pot fi văzute şopârle, veveriţe, crabi sau "fantome".
CNN a realizat un colaj cu astfel de imagini de pe Marte:
- O imagine surprinsă de Curiosity în luna iulie a acestui an înfăţişează o formaţiune stâncoasă, însă elementul care a aprins imaginaţia internauţilor a fost "crabul" care pare să stea în faţa acesteia.
- O altă imagine surprinde o rocă ce pare să aibă forma unei iguane
- Internauţii susţin că în această fotografie poate fi văzută o veveriţă între alte două roci de pe Marte
- Un utilizator YouTube a publicat pe canalul său o variantă mărită a unei fotografii, susţinând că ar înfăţişa "o femeie de origine extraterestră care pare să meargă pe suprafaţa planetei roşii"
- Întră-o altă ipostază, se poate vedea o piatră care "levitează" deasupra suprafeţei planetei Marte
Cercetătorii care participă la misiunea Curiosity au descoperit deja indicii care dovedesc faptul că viaţa ar fi putut să existe pe Marte în urmă cu mai multe miliarde de ani, precum prezenţa din abundenţă a apei lichide, aşa cum dovedesc albiile unor foste râuri şi prezenţa de materii organice în craterul Gale, în care robotul american s-a plasat cu succes în august 2012.
Robotul Curiosity, cel mai sofisticat robot explorator trimis vreodată de oameni pe o altă planetă, realizat cu un cost total de 2,5 miliarde de dolari, este operat de inginerii de la NASA din Laboratorul Pasadena din California.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro