Insula cu 85.000 de locuitori şi 30.000 de firme. Care este motivul pentru care toată lumea vrea să-şi deschidă o firmă acolo
Isle of Man este o insulă din apropierea Marii Britanii cu un statut special.
Deşi Regina Angliei este şeful statului şi englezii sunt responsabili de apărarea teritoriului, Isle of Man nu este parte a Marii Britanii şi nici a Uniunii Europene. Nu este percepută ca e destinaţie de vacanţă, dar are toate coordonatele unui paradis fiscal.
În 1961, parlamentul din Isle of Man a început să taie din taxele pe venit, încercând să atragă rezidenţi cu o putere financiară mare. Ca urmare a acestor măsuri, în anii '70 pe insulă au apărut sedii ale mai multor bănci sau companii din retail.
Una dintre cele mai importante decizii a fost eliminarea taxei pe venit pentru companii, care a atras numeroase companii din Marea Britanie, unde taxa este de 19%.
Printre companiile prezente se numără KPMG, Zurich International Life şi Appleby - entitatea aflată în centrul controversei "Paradise Papers". Cifrele sunt grăitoare: populaţia Isle of Man este de 85.000, iar numărul companiilor înregistrate aici se ridică la 30.000.
În prezent, 17% din veniturile insulei sunt aduse de sistemul bancar, finanţe şi servicii corporative; alte 17 procente vin din domeniul asigurărilor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro