Întrebarea săptămânii: Ce poţi să îţi cumperi cu banii de-o ciorbă?
Am vrut recent să îmi comand o ciorbă: 20-24 de lei, fără pâine (plus 3-8 lei), smântână (plus 3-7 lei), ardei (plus 2 lei) şi taxă de livrare (plus 3-7 lei). Într-o ţară de ciorbari (pentru că nu cred că e român care, plecat mai mult de două-trei săptămâni din ţară, să nu tânjească după o ciorbă de văcuţă, de fasole în pâine sau de burtă), costul unei ciorbe luate „pe comandă” ajungea astfel lejer, în total, la un 2% din salariul minim net (1.524 de lei), ba chiar mai mult.
Zilele acestea m-am uitat şi de nişte cămăşi pe site-ul H&M. Cea mai ieftină pornea de la 39 de lei şi avea, să spunem, o durată de viaţă de un an. Dar dacă aş fi renunţat la cămaşă pentru un tricou, mi l-aş fi putut lua cu un minimum de 20 de lei. Tot cu banii de-o ciorbă am găsit, în zilele de reduceri masive, un zbor dus spre Italia. Sau mi-am plătit factura de telefon două luni. Ori un taxi la o oră de vârf. Chiar cu mai puţini bani am comandat o carafă mică de vin şi un frappé la un restaurant din Salonic, Grecia, situat pe malul mării, şi mi-au mai rămas bani şi de bilet spre aeroport.
Voi cât sunteţi dispuşi să plătiţi pentru o ciorbă?
Andra Stroe, redactor, Business MAGAZIN
Aşteptăm răspunsurile pe andra.stroe@businessmagazin.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro