Investiţie mamut făcută de Google în Asia: Gigantul din tehnologie va construi un Data Center în valoare de 1 miliard de dolari în Thailanda

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 30 septembrie 2024 21 afişări

Investiţie mamut făcută de Google în Asia: Gigantul din tehnologie va construi un Data Center în valoare de 1 miliard de dolari în Thailanda

Google a anunţat luni că va investi 1 miliard de dolari în Thailanda pentru a construi un data center şi a susţine dezvoltarea infrastructurii digitale a ţării, scrie CNBC.

Decizia accelerează expansiunea Google în Asia, în timp ce gigantul din tehnologie se confruntă cu o competiţie acerbă pe zona de inteligenţă artificială.

Economia digitală a Thailandei este a doua cea mai mare din Asia de Sud-Est, fiind prognozată să ajungă la 50 de miliarde de dolari până în 2025.

Centrele de date reprezintă baza economiei moderne ajutând la expansiunea cloud computing, tehnologie ce permite stocarea datelor la distanţă şi analizarea mai bună a informaţiilor.

Pe langă construcţia efectivă, investiţia va include programe de educare cu privire la utilizarea tehnologiei.

„În timp ce inteligenţa artificială transformă industria, este tot mai important să educăm oamenii cum să utilizeze tehnologia”, a declarat Jackie Wang, Google country lead.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
google,
data center

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.