ISIS a revendicat prăbuşirea avionul rusesc în Peninsula Sinai. Autorităţile egiptene susţin că nu există indicii care să arate că aeronava a fost doborâtă - VIDEO
Gruparea Stat Islamic în Egipt afirmă pe Twitter că a doborât avionul rusesc prăbuşit sâmbătă în Peninsula Sinai, însă informaţia nu a fost confirmată de Rusia, iar autorităţile egiptene susţin că niciun indiciu nu duce la concluzia că aeronava a fost doborâtă, relatează L'Express în ediţia online.
"Soldaţii Califatului au reuşit să doboare un avion rusesc în provincia Sinai, care transporta peste 220 de cruciaţi, toţi fiind ucişi", a informat gruparea teroristă într-un comunicat, precizând că a acţionat din cauza intervenţiei ruse în Siria.
Rusia efectuează din 30 septembrie o campanie de raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria, care s-a soldat cu moartea a aproximativ 600 de persoane, majoritatea fiind membri ai grupurilor de rebeli islamici.
Deşi nordul Peninsulei Sinai este un bastion al aripii egiptene a grupării teroriste Stat Islamic, care a comis numeroase atentate împotriva forţelor de securitate, altitudinea mare la care se afla avionul când a pierdut contactul cu turnul de control face improbabilă ipoteza ca acesta să fi fost atins de o rachetă, potrivit experţilor.
Autorităţile egiptene afirmă la rândul lor că niciun indiciu nu duce la concluzia că avionul ar fi fost doborât.
Mai multe surse evocă în schimb pista unei defecţiuni. Intervievat de iTele, specialistul Michel Chevalet subliniază că doar o gravă problemă tehnică ar fi putut cauza căderea bruscă a avionului.
Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.
Oficiali militari şi din domeniul securităţii din Egipt au anunţat că toate cele 224 de persoane aflate la bord erau cetăţeni ruşi şi nu există supravieţuitori.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro