Japonia impune noi taxe de acces pe Muntele Fuji pentru a limita turiştii

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 iulie 2024 11 afişări

Administratorii domeniului turistic de pe Muntele Fuji din Japonia au decis să ia măsuri pentru a limita numărul de turişti. Ei au majorat taxele percepute turiştilor şi au limitat numărul de drumeţii. Localnicii sunt sufocaţi de numărul mare de turişti din întreaga lume, ia zona este poluată.

Japonia impune noi taxe de acces pe Muntele Fuji pentru a limita turiştii

Traseele de pe muntele sacru Fuji din Japonia s-au deschis luni, marcând inaugurarea noului sezon turistic. În mod simbolic, oficialii au deschis o poartă nou instalată la o staţie situată la jumătatea vârfului de 3.776 de metri, potrivit Reuters.

În noul sezon, turiştii care se îndreptă spre vârful muntelui trebuie să plătească o sumă mai mare în comparaţie cu cea din trecut. Ei trebuie să achite 2.000 de yeni (12 dolari), iar numărul de turişti a fost limitat la 4.000 pe zi din cauza plângerile repetate privind gunoiul şi supraaglomerarea periculosă de pe trasee.

Sezonul turistic pe Muntele Fuji se va încheia pe 10 septembrie, atunci când vremea se răceşte şi apare zăpada.

Numărul turiştilor de pe munte a ajuns la nivelul de dinainte de pandemie, cu aproximativ 300.000 de oameni anual. După ce plătesc taxa, turiştii primesc o brăţară care oferă acces la traseu între orele 3.00 şi 16.00. Sunt exceptaţi turiştii care au rezervare în cabanele montane aflate pe traseul spre vârf.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fuji,
turişti,
taxe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.