Judeţul din România unde oamenii vor putea ieşi la pensie mai devreme decât cei din restul ţării
Gălăţenii ar putea beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu doi ani, în conformitate cu un amendament la Legea pensiilor depus la Parlament de senatorul PNL de Galaţi, George Stângă. Argumentul lui: instalaţiile de la ArcelorMittal au evacuat în atmosferă 15 tone de praf zilnic.
Iniţiativa parlamentarului gălăţean îi vizează pe cetăţenii care au locuit cel puţin 30 de ani în oraşul Galaţi şi în zonele limitrofe, pe o rază de 8 kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Argumentul principal este că gălăţenii trăiesc într-o zonă foarte poluată din cauza activităţilor industriale.
Senatorul George Stângă susţine că oraşul Galaţi este cel mai poluat oraş din România din cauza combinatului siderurgic ArcelorMittal. Amendamentul parlamentarului gălăţean a obţinut deja un aviz favorabil de la Comisia de Mediu.
”Am reuşit să obţin aviz favorabil la amendamentul pe care l-am depus în cadrul comisiei de mediu, astfel încât oraşul nostru să fie inclus pe lista zonelor afectate de poluare remanentă. Am avut câteva argumente destul de puternice. În anul 2011, conform unui studiu realizat la nivel naţional, oraşul Galaţi era pe primul loc în topul celor mai poluate oraşe din România. De asemenea, în perioada 2007-2008, instalaţiile de la ArcelorMittal au evacuat în atmosferă aproximativ 15 tone de praf zilnic. Cea mai poluantă secţie a combinatului a fost uzina cocsochimică care momentan este închisă”, a declarat, luni, senatorul George Stângă, în cadrul unei conferinţe de presă.
Pentru ca gălăţenii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare, zona Galaţi trebuie să fie inclusă pe lista regiunilor afectate de poluare permanentă.
”Am avut în dezbatere, la Comisia de Mediu, o propunere de modificare a legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, şi anume persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în municipiul Galaţi sau pe o rază de 8 kilometri în jurul municipiului Galaţi, vor avea posibilitatea, dacă acest act normativ va fi adoptat în plenul celor două Camere, să se pensioneze cu doi ani mai devreme, fără a li se scădea cuatumul pensiei.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro