Din lac în puţ pentru campania lui Biden: Banii şi puterea sunt mai puternice decât aparenţele, iar în ciuda condamnării penale, Donald Trump l-a depăşit puternic pe Biden la donaţiile primite. Bâlbâielile şi gafele repetate l-au făcut pe Biden să piardă nu doar sprijinul partidului, dar şi al donatorilor, într-un dezastru total pentru cursa sa

Autor: Ştefan Stan Postat la 21 iulie 2024 77 afişări

Din lac în puţ pentru campania lui Biden: Banii şi puterea sunt mai puternice decât aparenţele, iar în ciuda condamnării penale, Donald Trump l-a depăşit puternic pe Biden la donaţiile primite. Bâlbâielile şi gafele repetate l-au făcut pe Biden să piardă nu doar sprijinul partidului, dar şi al donatorilor, într-un dezastru total pentru cursa sa

Donald Trump a strâns mai mulţi bani decât Joe Biden în al doilea trimestru, evidenţiind modul în care fostul preşedinte înregistrează un val de donaţii într-un moment în care contribuitorii democraţi sunt din ce în ce mai nervoşi cu privire la perspectivele candidatului lor, scrie FT. 

Grupurile de strângere de fonduri aliniate candidatului republican au strâns 431,2 milioane de dolari între aprilie şi iunie - cu 98,9 milioane de dolari mai mult decât grupurile pro-Biden, care au strâns 332,4 milioane de dolari.

Constatările, care provin dintr-o analiză Financial Times a datelor privind campaniile federale, arată că condamnarea fostului preşedinte la 30 mai a fost un punct de cotitură major în cursa pentru banii de campanie.

Trump a fost mult în urma lui Biden în ceea ce priveşte sumele strânse până când un juriu din New York l-a găsit vinovat de 34 de capete de acuzare de falsificare a înregistrărilor comerciale pentru a acoperi plata unor sume de bani confidenţiale către o vedetă porno. Verdictul a făcut din Trump primul preşedinte care a devenit infractor - şi a unit partidul republican.


Cea mai mare criză politică a momentului. Ce se întâmplă dacă Joe Biden renunţă la campanie: cum ar funcţiona şi cine l-ar înlocui? Preşedintele se confruntă cu presiuni uriaşe pentru a se retrage din cursa pentru al doilea mandat. Dar ce s-ar întâmpla în continuare?


Impactul a fost dramatic. Grupurile de strângere de fonduri aliniate lui Trump au mai mult decât triplat valoarea contribuţiilor pe care le-au strâns în al doilea trimestru comparativ cu primul trimestru, când grupurile lui Biden au strâns cu aproximativ 49 de milioane de dolari mai mult. Comparativ cu al doilea trimestru din 2020, ultimul an al alegerilor prezidenţiale, grupurile Trump şi-au mai mult decât dublat strângerea de fonduri.

Se aşteaptă ca strângerea de fonduri a lui Biden să fi fost afectată după ce dezbaterea prezidenţială din 27 iunie a stârnit îngrijorări generale cu privire la vârsta şi capacitatea cognitivă a preşedintelui. Cele mai recente declaraţii nu cuprind date din luna iulie, oferind puţine informaţii cu privire la consecinţele financiare ale dezbaterii.

Cei care se ocupă de strângerea de fonduri au tras un semnal de alarmă cu privire la epuizarea fondurilor, în timp ce mari donatori democraţi precum Stewart Bainum, Mark Pincus, Reed Hastings şi Mike Moritz au cerut ca Biden să se retragă. Amploarea acestui declin va deveni evidentă în rapoartele de strângere de fonduri de luna viitoare.

La sfârşitul lunii iunie, Biden avea 281 de milioane de dolari la dispoziţie, în timp ce Trump avea 336,2 milioane de dolari la dispoziţie. Trump a cheltuit 85,5 milioane de dolari din banii donatorilor pentru cheltuieli juridice - aproximativ 26,4% din totalul banilor cheltuiţi - în timp ce se confruntă cu o sentinţă civilă de fraudă de 464 milioane de dolari în New York şi cu acuzaţii penale.

Grupurile pro-Trump vor cheltui, de asemenea, mai multe milioane pe săptămână pe reclame decât grupurile pro-Biden de acum până în august, potrivit AdImpact.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biden,
bani

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.