Legea antifumat a urcat România pe locul 7 în Europa la controlul consumului de tutun
Anul trecut, ţara noastră a urcat 12 locuri în Europa în domeniul politicilor de control al consumului de tutun, fiind realizat cel mai mare salt pozitiv înregistrat în vreo ţară. Astfel, ca urmare a legii împotriva fumatului în spaţiile publice, România a urcat de pe locul 19, pe locul 7.
"Saltul de 12 locuri al României, de pe locul 19 în 2013 pe locul 7 în acest raport, este accentuat în acest raport ca fiind un progres spectaculos se datorează adoptării legislaţiei de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise, adoptării Directivei Europene privind produsele din tutun, precum şi iniţierii celei mai ample dezbateri pe teme de sănătate în spaţiul public o dată cu modificările legislative. Saltul este reflectat şi în nivelul de susţinere fără precedent în rândul populaţiei generale pentru politici de control al consumului de tutun, nivel evaluat în studii recente la peste 85%", se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătăţii.
Raportul dat publicităţii joi, în cadrul celei de-a 7-a Conferinţe Europene Tobacco or Health, prezintă rezultatele activităţilor de dezvoltare şi implementare de politici privind controlul consumului de tutun în 35 de ţări europene, folosind un instrument numit Scala Politicilor de Control al Consumului de Tutun. Ţările europene au fost evaluate în privinţa măsurilor considerate a fi componente esenţiale ale unor programe cuprinzătoare de control al consumului de tutun, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Băncii Mondiale
Ţara noatră se alătură grupului-lider al ţărilor europene care prioritizează şi acordă atenţia cuvenită luptei cu consumul de tutun ca una din dependenţele cu efecte devastatoare asupra sănătăţii publice.Raportul este publicat la fiecare 3 ani, ultimul, cel aferent anului 2013 fiind dat publicităţii în anul 2014 la A 6-a Conferinţă Europeană Tobacco or Health de la Istanbul, 26-29 Martie 2014. În Raportul 2013, România se afla pe un ruşinos loc 19, în scădere cu 3 locuri faţă de raportul precedent. De asemenea, România era prezentată ca una dintre cele 4 ţări care votase împotriva adoptării Directivei Europene privind Produsele din Tutun.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro