Un legendar investitor în tehnologie, care a pariat pe Tesla şi Amazon înainte ca ei sa fie giganţii de azi, este optimist: Nvidia ar putea ajunge la o capitalizare de piaţă de peste 50 de mii de mld. dolari în zece ani şi va depăşi toate marile companii listate pe bursa americană

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 15 iulie 2024 36 afişări

Un legendar investitor în tehnologie, care a pariat pe Tesla şi Amazon înainte ca ei sa fie giganţii de azi, este optimist: Nvidia ar putea ajunge la o capitalizare de piaţă de peste 50 de mii de mld. dolari în zece ani şi va depăşi toate marile companii listate pe bursa americană

Unul dintre cei mai de succes investitori în tehnologie este de părere că producătorul de cipuri Nvidia ar putea ajunge să valoreze aproximativ 50 mii mld. dolari în zece ani - mai mult decât valoarea de piaţă actuală combinată a întregului indice bursier S&P 500 -  care include cele mai de succes companii americane scrie Financial Times.

„Potenţialul Nvidia în cel mai optimist scenariu ar putea fi mai mare decât tot ce am văzut vreodată înainte şi ar putea conduce la o capitalizare de piaţă de două cifre care se va ridica la nivelul trilioanelor de dolari. Aceasta nu este doar o predicţie, ci o reală posibilitate dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi şi dacă avansul Nvidia va rămâne neatins”, a declarat  James Anderson, cel mai bine cunoscut pentru pariurile sale timpurii pe companii precum Tesla şi Amazon

Nvidia a fost principalul beneficiar al unui boom al cererii de cipuri care pot antrena şi rula modele avansate de inteligenţă artificială, precum ChatGPT al OpenAI.

Acţiunile Nvidia au crescut cu 162% de la începutul anului, ducând valoarea de piaţă a producătorului de cipuri la peste 3 mii de mld. dolari - de 20 de ori mai mult decât valoarea de aproximativ 150 de miliarde de dolari a companiei în august 2018, când Apple a devenit prima companie care a atins o evaluare de un trilion de dolari.

Nvidia, al cărei director executiv Jensen Huang a declarat că businessul se află în centrul unei noi „revoluţii industriale”, a depăşit pentru scurt timp Microsoft şi Apple în iunie devenind cea mai valoroasă companie listată la bursă din întreaga lume.

„Progresul exponenţial şi persistent al companiei, avantajele competitive în materie de hardware şi software, precum şi cultura şi modelul de leadership sunt exact ceea ce căutăm”, a mai adăugat investitorul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
companii,
capitalizare,
optimist,
tehnologie,
amazon

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.