Linklater, Eastwood, Anderson, printre nominalizaţii la premiile Sindicatului regizorilor americani
Richard Linklater, Clint Eastwood, Wes Anderson, Morten Tyldum şi Alejandro G. Inarritu au fost nominalizaţi, marţi, la premiile Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Award, DGA), care a prezis cu acurateţe câştigătorul premiului Oscar pentru regie de 10 ori în ultimii 11 ani.
Potrivit Reuters, Richard Linkalter a fost nominalizat pentru filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", iar Clint Eatswood, care a câştigat de două ori în trecut acest premiu, a fost nominalizat pentru realizarea filmului despre războiul din Irak "American Sniper".
Pelicula "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman" i-a adus lui Alejandro Gonzales Innaritu a doua nominalizare DGA pentru un film artistic. Morten Tyldum a fost nominalizat pentru filmul "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", iar Wes Anderson pentru "The Grand Budapest Hotel".
Richard Linkater a câştigat, duminică, primul premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun regizor, pentru pelicula "12 ani de copilărie", care urmăreşte maturizarea unui copil timp de 12 ani şi care a fost filmat în tot atât timp, cu aceiaşi actori. Producţia a obţinut Globul de Aur la categoria cel mai bun film - dramă şi este considerată favorită la premiul Oscar pentru cel mai bun film.
Alejandro Gonzales Innaritu, în vârstă de 51 de ani, era considerat un concurent serios la categoria cel mai bun regizor, pentru prima sa comedie, "Birdman", o satiră suprarealistă la adresa industriei de divertisment care pare să fi fost filmată într-un singur cadru, în decorul unui teatru de pe Broadway.
Innaritu a fost învins însă de pelicula lui Wes Anderson, "The Grand Budapest Hotel", care a obţinut premiul Globul de aur pentru cel mai bun film - comedie/ musical, iar şansele acestei producţii la premiul Oscar par să fi crescut considerabil.
Morten Tyldum este considerat o supriză pe lista nominalizărilor DGA, comentează Reuters. Tyldum a intrat în cursă cu pelicula "The Imitation Game. Jocul codurilor", un film biografic care îl are ca protagonist pe Alan Turin, britanicul care a reuşit să descifreze codul Enigma, folosit de nazişti pentru comunicaţii codificate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Regizorul norvegian este cunoscut pentru thrillerul din 2011 "Vânătorii de capete/ Hodejegerne".
O absenţă notabilă de pe lista de nominalizări a DGA este regizoarea Ava DuVernay, realizatoarea dramei despre drepturile civile "Selma", care este prima femeie afro-americană ce a fost nominalizată la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun regizor.
Premiile Oscar vor fi decernate de Academia de film americană pe 22 februarie, nominalizările urmând a fi anunţate joi, 15 ianuarie. Premiile Sindicatului regizorilor americani vor fi acordate pe 7 februarie, cu zece zile înainte de încheierea votului pentru Oscar.
Din 1948 şi până în prezent, s-a întâmplat de doar şapte ori ca laureatul premiului Sindicatului regizorilor americani să nu câştige premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Ben Affleck, care a regizat filmul "Argo", a câştigat distincţia acordată de Sindicat în 2013, dar nu a fost nominalizat la premiul Oscar pentru regie. În acel an, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost câştigat de Ang Lee pentru pelicula "Viaţa lui Pi/ Life of Pi".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro