Lista neagră a SUA privind terorismul, întocmită în secret pe baza unor simple suspiciuni. DOCUMENTUL DECLASIFICAT care arată cum sunt numiţi suspecţii de terorism
Americani şi străini sunt înscrişi în secret pe lista neagră a SUA privind terorismul, pe baza unor simple "suspiciuni rezonabile", care nu este necesar să fie fundamentate, şi pot rămâne acolo chiar şi după decesul lor, potrivit unui document al administraţiei, publicat miercuri.
Acest text neclasificat de 166 de pagini, redactat de Centrul Naţional Contraterorism (NCTC) şi dat publicităţii de site-ul The Intercept, detaliază instrucţiunile pe care diferite autorităţi americane trebuie să le urmeze pentru a înscrie pe cineva în principalele baze de date privind monitorizarea antiteroristă.
Din cele cinci capitole ale "Ghidului listelor de monitorizare", redactat în martie 2013 în colaborare cu 19 agenţii militare şi judiciare de informaţii, reiese că "probele irecuzabile şi faptele concrete nu sunt necesare" pentru a avea "suspiciuni rezonabile" privind implicarea în terorism a unui individ şi că este suficient să ai "informaţii care pot duce la un proces verbal".
Criticând jargonul documentului, The Intercept îl consideră o extindere a autorităţii Guvernului de a "numi" suspecţi de terorism pe baza unor "informaţii fragmentare vagi".
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro