Mai mult de 300.000 de oameni s-ar putea întoarce la lucru din 4 mai. Aproape jumătate dintre ei lucrează în industria prelucrătoare
Numărul contractelor suspendate, adică angajaţii care au fost trimişi în şomaj tehnic, a scăzut cu aproape 302.000 pe 30 aprilie comparativ cu ziua precedentă, un indicator că aceşti angajaţi îşi vor relua activitatea şi se vor întoarce la locurile de muncă de dinainte de decretarea stării de urgenţă.
Numărul contractelor suspendate din industria prelucrătoare a scăzut cu 145.567 pe 30 aprilie comparativ cu ziua precedentă, un semn că industria auto îşi redeschide fabricile.
Industria auto se aşteaptă la peste 120.000 de angajaţi care să revină în fabrici de luni, 4 mai, odată cu reluarea producţiei la Dacia şi Ford. Repornirea producţiei de maşini de către Automobile Dacia şi Ford România va însemna şi dezgheţarea industriei producătorilor de componente, în condiţiile în care şi aceştia vor relua producţia.
Luând în calcul circa 240.000 de angajaţi la nivelul industriei auto locale, în prezent la posturi sunt circa 60.000, iar de luni sunt aşteptaţi cel puţin 120.000. Producţia a fost deja reluată de cei de la Continental, Michelin, Bosch, iar repornirea continuă, în condiţiile în care toate companiile au anunţat implementarea unor măsuri suplimentare.
O altă industrie unde numărul contractelor suspendate a scăzut mult de pe o zi pe alta este comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, unde pe 30 aprilie erau cu aproape 45.000 mai puţine contracte suspendate decât în ziua precedentă.
Angajaţii revin la muncă şi în industria hotelurilor şi a restaurantelor. Numărul contractelor suspendate din această industrie a scăzut cu mai mult de 14.200 pe 30 aprilie faţă de ziua precedentă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro