MANAGEMENT: Primul hotel de cinci stele din Sibiu

Postat la 22 mai 2007 1 afişăre

Fostul director de vanzari al hotelului Intercontinental, Mihaela Bumbac, este managerul de care omul de afaceri sibian Nicolae Minea a stiut ca are nevoie pentru a-si lansa ca la carte viitorul hotel de cinci stele din Sibiu. Deschiderea hotelului, care va fi partener Hilton, este asteptata pentru vara acestui an.

Fostul director de vanzari al hotelului Intercontinental, Mihaela Bumbac, este managerul de care omul de afaceri sibian Nicolae Minea a stiut ca are nevoie pentru a-si lansa ca la carte viitorul hotel de cinci stele din Sibiu. Deschiderea hotelului, care va fi partener Hilton, este asteptata pentru vara acestui an.

 

Cand a plecat inapoi in Elvetia la sfarsitul anului trecut, fostul manager al Intercontinental Bucuresti, Hans Rudolph Rutti, a scris o scrisoare de recomandare pretioasa pentru managerul de vanzari de atunci al hotelului, Mihaela Bumbac. Pretioasa pentru ca a precizat ca, in intervalul de cand Mihaela Bumbac a preluat departamentul de vanzari (de la mijlocul anului 2005), gradul de ocupare a hotelului a crescut cu 50%.

 

"Consider ca este cea mai mare realizare profesionala a mea de pana acum", spune Mihaela Bumbac, care intr-un an si jumatate cat a stat in acea functie a construit o echipa de vanzari de 13 persoane (17 cu tot cu echipa de rezervari) si a pus accent pe cautarea de noi clienti si, mai ales, pe fidelizarea lor.

 

Odata cu cresterea numarului de clienti si, implicit, a gradului de ocupare, si cifra de afaceri a hotelului a crescut pana la 13 milioane de euro, cu 55% mai mult fata de 2005, cu un profit brut de 35%. Hotelul, care din ianuarie 2007 se afla in contract de management cu lantul hotelier Intercontinental (pana atunci fiind in franciza), estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 10-15% fata de 2006, pana la aproximativ 15 milioane de euro. Saltul care a avut loc in intervalul 2005-2006 a fost atat rezultatul unei restructurari interne, dar si al reorganizarii unor departamente - vanzari, comunicare, marketing. "Cel mai greu a fost sa gasesc oamenii potriviti pentru echipa de vanzari si sa lucrez la imaginea hotelului in ochii clientilor, dar cred ca am reusit", spune fostul director de vanzari al Intercontinental.

 

La 31 de ani si cu trei nume de lanturi hoteliere internationale pe CV, Mihaela Bumbac a decis sa accepte o oferta nu de la un alt brand de lux care va deschide un hotel in Capitala, ci de la un hotel din Sibiu. "In primul rand, voiam sa lucrez si pe turism de leisure & business, nu numai pe business ca pana acum; in al doilea rand am facut ce era mai greu de facut la ultimul serviciu si in al treilea rand cred ca imi va placea la Sibiu." Iar oferta venita de la omul de afaceri sibian Nicolae Minea, care va deschide primul hotel de cinci stele de la Sibiu, a fost foarte atractiva, atat profesional, cat si material: "Am primit un pachet motivant, care se aseamana mult cu pachetele pe care le primesc expatii cand vin sa preia un business in Bucuresti", spune Mihaela Bumbac. La aceasta s-a adaugat un alt factor important, si anume calitatea vietii intr-un oras mai putin poluat si obositor.

 

Mai mult, odata cu ea a primit o oferta atractiva si logodnicul ei, Augustin Iordache (consultant in domeniul HR), pentru pozitia de HR manager la acelasi hotel. "Augustin Iordache se va ocupa in perioada premergatoare deschiderii de gasirea personalului necesar pentru hotel, iar apoi va ramane pe aceasta functie", spune omul de afaceri Nicolae Minea. In schimb, Mihaela Bumbac se va ocupa atat de partea de vanzari, dar si de marketing si, eventual, de partea operationala.

 

Deocamdata, hotelul Palace Dumbrava (situat la liziera padurii Dumbrava din Sibiu) are 35 de camere, trei sali de conferinta si restaurant si a avut anul trecut afaceri de 700.000 de euro. "Hotelul acesta este pentru Sibiu cam ce este Marriott pentru Bucuresti", sustine Mihaela Bumbac, pentru care capitalul de imagine al numelui a contat mult in alegerea facuta. Iar numele, "alaturi de faptul ca voi reprezenta un hotel-spa asezat foarte aproape de Sibiu, la intrarea in padure si la 18 kilometri de Paltinis si alaturi de faptul ca multe companii aeriene zboara la Sibiu, ma fac sa cred ca vom putea vinde nu numai cazari de business, ci si de leisure, atat pentru city breaks in Sibiu, cat si pentru excursii in zona", crede Bumbac.

 

Proprietarul hotelului Palace Dumbrava, Nicolae Minea, va investi 12 mil. euro in constructia si relansarea hotelului, care va trebui inaugurat in luna august a acestui an. Hotelului i se vor adauga 112 apartamente, un ballroom (cu o capacitate de 300 de persoane), doua restaurante (unul asiatic si unul cu specific romanesc), trei baruri (dintre care un lounge si un spatiu de degustare de vinuri) si un spa de 1.500 de metri patrati. Camerele existente si apartamentul prezidential (care are 400 de metri patrati) vor fi remobilate si li se vor adauga spatii speciale pentru doamne, pentru a se incadra in conceptul hotelului "go for luxury". 

 

Constructia spa-ului este inclusa in investitia de 12 milioane de euro, iar operarea acestuia va fi preluata in contract de management de catre Eden Spa, companie de profil care detine spa-uri in Bucuresti. Spa-ul va fi conectat la piscina, care va fi construita dupa un model special si va fi jumatate acoperita, jumatate descoperita, jumatatea descoperita fiind legata la o terasa care va da spre gradina tip puzzle.

 

Daca spa-ul va intra pe contract de management, nu acelasi lucru se va intampla si cu hotelul, care nu va lua numele niciunui lant, dar va aparea, in schimb, in sistemul de rezervari al Hilton. "Am purtat multe discutii cu oficialii Hilton, discutiile pornind de la un eventual contract de management, apoi o varianta de franciza, dar am batut palma pana la urma pe o varianta care sa imi permita sa conducem hotelul cu o echipa romaneasca si cu un nume romanesc, avand in acelasi timp avantajul ca orice client al Hilton care va veni la Sibiu se va indrepta cel mai probabil spre Palace", comenteaza Nicolae Minea, care mai are afaceri in domeniul berii si in imobiliare.

 

Pentru a fi prezent in sistemul de rezervari al Hilton, Minea a trebuit sa puna pe proiectul de constructie, dar si pe cele de finisare sau mobilare a hotelului multe elemente conditionate de Hilton. "Trebuie sa fim la acelasi standard cu orice hotel Hilton, o data pentru a avea un parteneriat bun, iar pe de alta parte pentru a lasa deschisa discutia referitoare la un contract de management pe care s-ar putea sa ni-l dorim pe viitor", mai spune Nicolae Minea.

 

Palace Resort & Spa se va deschide in luna august a acestui an, fiind una dintre cele aproximativ cinci-sase deschideri de hoteluri care erau de fapt preconizate pentru inceputul anului 2007, pentru a prinde toata cresterea traficului spre Sibiu generata de statutul de capitala culturala europeana. Tot in aceasta vara se vor deschide la Sibiu hotelurile Ramada si Continental Bulevard, alte investitii urmand a fi finalizate la iarna sau anul viitor. Iar daca oamenii de vanzari si de marketing angajati in aceste hoteluri vor sti sa atraga si sa mentina fluxul de turisti si oameni de afaceri spre Sibiu, investitiile de peste 60 de milioane de euro facute de intreprinzatorii din zona ar putea sa se recupereze chiar daca Sibiul e doar in 2007 capitala culturala europeana.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/management-primul-hotel-de-cinci-stele-din-sibiu-1009193
1009193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.