Marea Britanie riscă sancţiuni dacă nu respectă noi reguli UE de limitare a bonusurilor bancherilor
Marea Britanie riscă un proces la Curtea Europeană de Justiţie şi chiar amenzi, dacă nu va respecta noi reguli ale Uniunii Europene referitoare la limitarea bonusurilor bancherilor, făcute publice miercuri.
Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a publicat miercuri, pentru o perioadă de consultări publice de trei luni, modificări legislative privind plafonarea bonusurilor din sectorul bancar la maximum două salarii fixe. Noile prevederi urmează să intre în vigoare până la sfârşitul acestui an.
Majoritatea bancherilor afectaţi de măsură lucrează în Londra, iar EBA a avertizat în octombrie că "alocaţiile" plătite de 39 de bănci în şase ţări, pentru suplimentarea salariilor fixe, încalcă legislaţia europeană.
"Documentul este în alb şi negru, nu include cele 50 de nuanţe de gri necesare pentru funcţionarea practică a politicii de salarizare a unei firme", a declarat Anna McCaffrey, asociat la firma de avocatură Taylor Wessing.
Marea Britanie şi alte state europene trebuie să aplice regulile referitoare la bonusurile bancherilor de la începutul anului 2016, sau să explice public motivele pentru care nu o face.
Dacă autoritatea de reglementare va considera că un stat nu are motive să nu respecte regulile, poate să îl reclame la Curtea Europeană de Justiţie, care poate impune amenzi, cu toate că unii jurişti consideră că acest fapt este extrem de improbabil.
EBA vrea să excepteze băncile mici, în special din Europa continentală, de la obligaţia de a eşalona plata bonusurilor angajaţilor pe parcursul mai multor ani.
Marea Britanie se opune plafonării bonusurilor, întrucât măsura va conduce la majorarea salariilor fixe, iar autorităţile britanice de reglementare au spus că este prea târziu pentru a împiedica acordarea de bonificaţii în acest an.
Potrivit bancherilor, recomandările revizuite ale EBA vor obliga băncile din Londra să refacă numeroase contracte referitoare la bonificaţii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro