Marile companii europene se descotorosesc de condiţiile ataşate de guverne împrumuturilor de salvare
Marile companii europene elimină constrângerile care au apărut odată cu împrumuturile anticriză luate de la guverne prin accesarea de fonduri noi cu mai puţine corzi ataşate, scrie Bloomberg.
Marile companii europene elimină constrângerile care au apărut odată cu împrumuturile anticriză luate de la guverne prin accesarea de fonduri noi cu mai puţine corzi ataşate, scrie Bloomberg. Sixt, firmă germană de închirieri auto, a înlocuit săptămâna trecută împrumutul primit în mai 2020 de la creditorul de stat KfW cu finanţare pe termen lung de 750 de milioane de euro de la bănci.
Ca o condiţie a tranzacţiei iniţiale, Sixt a trebuit să accepte să se abţină în mare parte de la plata dividendelor pe durata de viaţă de până la doi ani a împrumutului. Alte firme care au optat pentru rambursarea finanţării de la stat sunt producătorii de îmbrăcăminte de sport Adidas şi Puma. Companiile se poziţionează pentru o creştere a afacerilor, pe măsură ce programele de vaccinare din întreaga Europă încep să accelereze, putând declanşa un val de cerere pentru vacanţe, maşini şi bunuri de larg consum.
Ca parte a acestor pregătiri, mai multe companii aleg să se elibereze de restricţii, cum ar fi limitarea investiţiilor sau plăţilor către acţionari, care făceau parte din preţul ajutorului de la stat. Marile companii europene au strâns peste 50 de miliarde de euro în împrumuturi începând din martie 2020, susţinute de garanţii guvernamentale sau cu sprijinul băncilor de stat. Companiile aeriene sunt cei mai mari debitori, în frunte cu Air France-KLM, care a acceptat finanţare de 6,4 miliarde de euro cu sprijinul statului olandez şi francez.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro