MASA DE CRĂCIUN: Cât costă meniul tradiţional de sărbători

Postat la 19 decembrie 2013 53 afişări

Meniul pentru masa de Crăciun poate costa până la 500 de lei, suma fiind de cel puţin 370 de lei dacă se preferă preparate tradiţionale, în timp ce o masă mai uşoară, fără porc, scoate din buzunar minimum 220 de lei.

MASA DE CRĂCIUN: Cât costă meniul tradiţional de sărbători

 O masă tradiţională de Crăciun - care cuprinde tobă, caltaboş, şuncă, cârnaţi, lebăr, brânză, ouă umplute, salată de boeuf, piftie de porc, sarmale, friptură, cozonac şi o prăjitură - poate costa o familie între 370 şi 500 de lei.

Astfel, pentru aperitivul tradiţional, costurile ajung până la 100 de lei, din care se pot cumpăra 500 grame de tobă (între 10 şi 15 lei), caltaboş (opt lei), şuncă (între 16 şi 20 de lei), cârnaţi (între 15 şi 30 de lei), lebăr (şapte lei) şi 200 de grame de telemea (20 de lei).

Pentru o porţie de 10 ouă umplute se adaugă 20 de lei, iar o porţie de salată boeuf poate costa până la 40 de lei (1,9 lei un kilogram de morcovi, 2 lei un kilogram de cartofi, 3,5 lei jumătate de kilogram de rădăcină de pătrunjel şi jumătate de păstârnac, 7 lei o cutie de mazăre şi între 20 şi 23 de lei un kilogram de piept de pui).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masa-de-craciun-cat-costa-meniul-traditional-de-sarbatori-11795170
11795170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.