Meta interzice accesul presei de stat ruse în aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Threads

Autor: Iulia Kelt Postat la 17 septembrie 2024 21 afişări

Meta interzice la nivel global presa de stat rusă pe platformele sale, acuzând interferenţe străine şi campanii de influenţă.

Meta interzice accesul presei de stat ruse în aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Threads

Meta a anunţat luni seara că a interzis presa de stat rusă pe toate aplicaţiile sale, invocând activităţi de „interferenţă străină”, scrie AFP.

Decizia vine după ce autorităţile americane au acuzat RT, dar şi pe angajaţii săi că au folosit entităţi fictive pentru a direcţiona 10 milioane de dolari către campanii de influenţă ascunse pe reţele de socializare precum TikTok, Instagram, X şi YouTube, conform unui rechizitoriu recent desecretizat.

„După o analiză atentă, am extins măsurile împotriva presei de stat ruse”, a declarat Meta pentru AFP. Companii precum Rossiya Segodnya, RT şi alte entităţi afiliate sunt acum interzise la nivel global pe platformele Meta, Facebook, Instagram, WhatsApp şi Threads.

RT a fost forţată să îşi înceteze activitatea în Marea Britanie, Canada, Uniunea Europeană şi SUA după sancţiunile impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina din februarie 2022.

Potrivit procurorilor americani, RT ar fi creat o „reţea de proiecte ascunse” menite să influenţeze opinia publică din Occident.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meta,
presă rusă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.