Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România, în următorii ani

Autor: Alina Oprea Postat la 08 octombrie 2015 451 afişări

Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România în următorii cinci ani, având în prezent 700 de salariaţi, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

În România există mulţi tineri absolvenţi foarte buni cunoscători de limbi străine, potrivit Townhill, care a adăugat totodată că românii sunt atraşi de tehnologia de ultimă oră.

"Totul este legat de viitor. Dacă ne uităm în urmă cu zece ani, într-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, PC, care era folosit de toţi membrii familiei. Acum, poate nu mai există calculatorul tradiţional, dar există un telefon, tabletă, laptop, poate şi un PC deci fiecare foloseşte diverse tipuri de device-uri. Lucrurile evoluează extrem de rapid. Fireşte, nu putem prezice viitorul, dar ca lider în tehnologie trebuie să te gândeşti mereu care va fi următorul pas", a spus Townhill.

La rândul său, Florin Grama, directorul diviziei Customer Service & Support la Microsoft România, şi totodată preşedintele Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, afirmă că vor fi angajate persoane din orice colţ al lumii.

"Cei 700 de angajaţi actuali sunt împărţiţi în două divizii, una de vânzări şi marketing, iar cealaltă de servicii şi suport tehnic pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Avem 600 de specialişti tehnici şi 100 de angajaţi în vânzări şi marketing.

Până acum numărul de angajaţi a crescut cu 100-150 de persoane în fiecare an. Anticipez o evoluţie similară şi în următorii ani. În ceea ce priveşte domeniile în care vor fi angajate aceste persoane, sunt în suport IT şi dezvoltare de programe"
, a spus Grama.

În prezent, sunt peste 1.000 de români care lucrează la Microsoft, în ţări din întreaga lume.

Cei doi reprezentanţi Microsoft au participat joi la Bucureşti la conferinţa anuală a Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), ajunsă la cea de-a treia ediţie.

De asemenea, prezentă la eveniment, Georgiana Andrei, director Office& retail Agency Colliers, a spus că peste 60% din firmele de outsourcing sunt în Capitală şi restul în celelalte mari oraşe, precum Iaşi, Cluj sau Timişoara.

"România începe să fie un jucător foarte important. Azi România are 60.000 de angajaţi în domeniul de outsourcing, în comparaţie cu Polonia, care are 150.000 de angajaţi. Această industrie a crescut în ultimii zece ani cam cu 20% pe an. Predicţiile pentru următorii ani sunt de creştere de 10% la nivelul Europei Centrale şi de Est, în condiţiile în care predicţiile de creştere pentru România sunt la nivel de 30%. O multitudine de analize ne arată că în Europa Centrală şi de Est România are toate şansele să ia o cotă foarte mare din joburile care vor fi aduse către această zonă. În realitate, lupta este cu ţări precum India în încercarea de a aduce în această regiune joburile care sunt outsource-ate de către companii. România are toate punctele foarte pentru a atrage aceste companii, ţinând cont că excelăm pe principalele tipuri de activităţi care sunt propuse pentru outsourcing, fiind deja la cincea generaţie de astfel de servicii", a afirmat Georgiana Andrei, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, în ultimii trei ani, în regiune, peste 30% din companii au deschis centre noi în mai mult de un oraş. În România, 90% din companiile de outsourcing sunt într-un singur oraş, în Bucureşti, ceea ce oferă potenţial de creştere şi pe alte oraşe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MICROSOFT,
ANGAJĂRI,
/actualitate/microsoft-va-angaja-cateva-sute-de-specialisti-it-in-romania-in-urmatorii-ani-14813845
14813845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.