Mierea care înlocuieşte antibioticele. Are importante proprietăţi anti-bacteriene
Cu rezistenţa la antibiotice în creştere, cercetătorii îşi îndreaptă atenţia la metode alternative de a lupta împotriva patogenilor.
Unul dintre aceste produse este mierea manuka - miere obţinută de la polenizarea plantei manuka (Leptospermum scoparium) din Noua Zeelandă.
O nouă descoperire arată că o varietate de miere din Australia are aceleaşi proprietăţi anti-bacteriene ca mierea manuka din Noua Zeelandă.
Deşi aceasta este eficientă în inhibarea creşterii bacteriilor, încă nu se poate prescrie miere în loc de antibiotice în cazul infecţiilor.
Cererea pentru mierea aceasta este mult mai mare decât pot să producă albinele, în jur de 1.700 de tone sunt produse într-un an în Noua Zeelandă, în condiţile în care se vând 10.000 de tone de miere manuka despre care se spune că este autentică.
Cercetătorii conduşi de Liz Harry, de la Universitatea de Tehnologie din Australia, au arătat că mierea australiană obţinută tot din genul Leptospermum are aceleaşi proprietăţi anti-bacteriene.
Nural Cokcetin, unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu, susţine că „aceste descoperiri pun mierea manuka australiană pe radarul internaţional într-un timp în care rezistenţa la antibiotice este recunoscută drept o criză globală.”
Acesta continuă dezvăluind că „ceea ce face mierea manuka atât de specială este nivelul foarte ridicat de activitate antibacterială care apare datorită compusului natural în nectarul florilor manuka.”
Cititi mai multe pe www.descopera.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro