Moştenitorii lui Michael Jackson şi Disney au ajuns la o înţelegere în procesul privind imaginea cântăreţului
Administratorii averii lui Michael Jackson şi compania Walt Disney au ajuns la o înţelegere în procesul în care se reclamase folosirea imaginii cântăreţului într-un material special, arată Variety.
Moştenitorii lui Michael Jackson şi cei de la The Walt Disney Company se judecau din cauza unei emisiuni de la ABC-TV, The Last Days Of Michael Jackson (Ultimele zile ale lui Michael Jackson). Administratorii averii cântăreţului au reclamat faptul că imaginea şi muzica lui Jackson au fost folosite fără a li se cere acordul.
Reclamanţii au acţionat în justiţie în luna mai 2018. Imagini din videoclipuri, din concerte şi secvenţe de documentar ca şi alte elemente ce ţin de moştenirea cântăreţului au fost folosite în emisiunea de la ABC.
Cei de la BBC au renunţat la folosirea imaginii cântăreţului în imaginile promoţionale, dar au precizat că materialele care apar în emisiune intră sub incidenţa ”folosirii cu bune intenţii” (fair use) lucru recunoscut de legislaţia în domeniul drepturilor de autor.
Procesul trebuia să înceapă în decembrie dar cele două părţi au depus o notificare prin care stabileau că s-a ajuns la o ”înţelegere amiabilă”.
La sfârşitul anului 2018, Michael a fost declarat artistul cel mai bine plătit după moarte din ultimii 60 de ani.
Lui Michael Jackson i-au fost aduse, de-a lungul timpului, numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler.
Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari. În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani. În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise. Robson şi Safechuck sunt protagoniştii documentarului lui Dan Reed, ”Leaving Neverland”. Filmul, lansat în 2019, a provocat interzicerea pieselor lui Michael Jackson la mai multe posturi de radio din lume.
Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra. Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro