Noi probleme pentru cea mai mare economie a Europei. Încă un segment se prăbuşeşte
Producţia industrială germană a înregistrat cel mai mare declin anual în aproape un deceniu. Producţia a scăzut cu 5,2% în iunie faţă de anul precedent, cea mai gravă scădere de la sfârşitul anului 2009, când ţara şi-a revenit din Marea Recesiune care a urmat crizei financiare globale, scriu cei de la Bloomberg. Numerele sunt cele mai recente dintr-o serie care indică o perspectivă care se deteriorează rapid, şi care începe să afecteze şi piaţa muncii.
SUA şi China şi-au intensificat lupta pentru tarifele de import în ultimele zile, aducând lumea mai aproape de un război comercial, care va avea consecinţe grave atât pentru Germania cât şi alte 19 naţiuni din zona euro.
Incertitudinea comercială şi încetinirea creşterii la nivel globale au lovit deja fabricile germane în ultimele luni şi au obligat giganţii industriali, inclusiv Daimlerand Continental, să-şi reducă perspectivele de profit. Companiile au anunţat reduceri de locuri de muncă, iar şomajul a început să crească.
Producţia industrială a scăzut cu 1,5% în iunie faţă de luna precedentă. Sectorul „rămâne prins într-o criză”, a declarat Ministrul Economiei, adăugând că o performanţă dezamăgitoare în trimestrul al doilea s-a datorat în primul rând scăderii producţiei de metale, maşinării şi autoturisme.
Bundesbank prezice că economia se va contracta în trimestrul doi, iar slăbirea încrederii între companii şi investitori alimentează speculaţiile că Germania s-ar putea fiîndrepta spre o recesiune.
Banca Centrală Europeană ia în calcul măsurile de stimulare monetară, inclusiv reduceri suplimentare la ratele dobânzilor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro