O colecţie de artă de 500 milioane de dolari, ce include opere de Modigliani şi Picasso, la licitaţie
Colecţia de artă a lui A. Alfred Taubman, fost proprietar al casei de licitaţii Sotheby's şi considerat inventatorul complexului comercial de tip mall, va fi scoasă la vânzare în noiembrie şi ianuarie, la New York, fiind estimată la 500 milioane de dolari şi incluzând opere de Modigliani şi Picasso.
Aceasta este considerată "cea mai valoroasă colecţie privată de artă care a fost scoasă vreodată la licitaţie", potrivit unui anunţ al Sotheby's, citat de bbc.com.
Colecţia omului de afaceri A. Alfred Taubman, care a decedat în luna aprilie, la vârsta de 91 de ani, cuprinde peste 500 de lucrări, între care şi opere ale unor artişti precum Pablo Picasso, Jackson Pollock, Amedeo Modigliani şi Thomas Gainsborough.
Omul de afaceri american A. Alfred Taubman a investit în domeniul imobiliar şi este considerat inventatorul conceptului de complex comercial de tip mall. În anii 1950, Taubman a înfiinţat compania Taubman Centers Inc, care a dezvoltat mai multe mall-uri în SUA. În 2015, averea lui Taubman se ridica la 3,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
În 1983, A. Alfred Taubman a cumpărat casa de licitaţii Sotheby's, al cărei preşedinte a devenit în urma acestei tranzacţii. Pe piaţa internaţională de artă, Taubman este recunoscut ca fiind o persoană care a revoluţionat activitatea caselor de licitaţii, prin scoaterea la vânzare a unor obiecte în premieră, precum bijuterii care au aparţinut ducesei de Windsor şi o proprietate a lui Jacqueline Kennedy Onassis, în anii 1980 şi 1990, informează Reuters.
Cariera sa a fost însă afectată de o serie de scandaluri. La începutul anilor 2000, acesta a fost condamnat pentru că ar fi făcut o înţelegere ilegală cu conducerea casei de licitaţii concurente Christie’s pentru a controla preţurile obictelor tranzacţionate şi pentru a înşela astfel clienţii. A. Alfred Taubman a făcut zece luni de închisoare şi a fost obligat de instanţă să plătească o sumă de 7,5 milioane de dolari. A fost eliberat în 2003 şi a susţinut tot timpul că este nevinovat.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro