Orbán: Scopul NATO este pacea, nu războiul fără sfârşit

Autor: Bianca Popa Postat la 06 iulie 2024 50 afişări

Viktor Orbán subliniază că NATO trebuie să-şi păstreze obiectivul original de a menţine pacea şi nu de a urmări războaie nesfârşite, reflectând asupra experienţei istorice a Ungariei.

Orbán: Scopul NATO este pacea, nu războiul fără sfârşit

Premierul maghiar Viktor Orbán subliniază că scopul original al NATO este de a menţine pacea, nu de a urmări războaie nesfârşite, scrie www.newsweek.com.

El reflectă asupra contextului istoric unic al Ungariei şi asupra schimbării focalizării NATO de la apărare la ofensivă, argumentând că o astfel de transformare contravine valorilor fondatoare ale alianţei.

Orbán scoate în evidenţă istoria Ungariei de participare involuntară în alianţe militare de-a lungul secolului al XX-lea, ceea ce a dus la pierderi semnificative şi subjugare, cel mai notabil sub dominaţia sovietică şi Pactul de la Varşovia. Aderarea la NATO în 1999 a reprezentat o schimbare semnificativă, marcând prima aliniere voluntară a Ungariei cu o alianţă militară dedicată păcii şi apărării reciproce, mai degrabă decât cuceririi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
nato,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.