(P) 3 lucruri de reţinut înainte de a cumpăra un laptop de gaming
Achiziţionarea unui laptop de gaming este, fără îndoială, una dintre cele mai mari decizii pe care le poate lua un jucător. Deoarece nu sunt actualizabile şi sunt, de obicei, mai scumpe decât desktopurile cu specificaţii comparabile, este o achiziţie importantă care trebuie să vă reziste câţiva ani buni. Aşadar, este important să vă întrebaţi care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie să aveţi grijă atunci când cumpăraţi un laptop de gaming ieftin sau scump.
Răspunsul la această întrebare este unul destul de personal. Tipurile de jocuri pe care le jucaţi, tipul de jucător pe care îl sunteţi şi bugetul dvs. general sunt considerente aspecte importante pentru a decide ce contează cel mai mult pentru dvs. Dar, în afara acestor puncte, există câteva adevăruri universale despre un laptop de gaming care merită să fie cunoscute.
Dimensiunea şi portabilitatea sunt pe primul loc
Deşi ar putea părea ciudat să sugerăm că dimensiunea fizică a laptopului dvs. este mai importantă decât componentele, este cel mai important aspect pe care trebuie să îl luaţi la cumpărarea unui laptop de gaming. Amprenta fizică a laptopului dvs. dictează totul în legătură cu acesta; de la ce fel de hardware vă puteţi aştepta în mod realist să aibă, la cât de uşor este să îl transportaţi fizic şi să vă încadraţi în situaţii de jocuri mobile. Şi fără a uita cât rezistă bateria.
Dacă vă doriţi un laptop de gaming ultra-portabil, care să aibă un ecran de 13 inci, greutate redusă şi o durată lungă de viaţă a bateriei, atunci veţi fi limitat la procesoare şi GPU-uri de ultimă generaţie, la o rezoluţie mai mică şi la un spaţiu de stocare potenţial mai redus, dar mai scump.
Puteţi economisi nişte bani şi durata de viaţă a bateriei evitând versiunea 4K. Acest lucru nu numai că va impozita capacităţile grafice limitate ale laptopului cu mult dincolo de ceea ce este capabil să facă în jocuri, dar vă va consuma semnificativ durata de viaţă a bateriei în comparaţie cu versiunea 1080p. De asemenea, este complet redundant la acea dimensiune fizică, fără nicio îmbunătăţire vizuală evidentă, cu excepţia cazului în care ar trebui să staţi la câţiva centimetri de ecran.
Mai mare şi mai puternic
Modelele de 15 inci au mai mult spaţiu fizic pentru un ecran mai mare, care poate funcţiona la o rezoluţie mai mare, cu unele beneficii tangibile. Există, de asemenea, mai mult spaţiu fizic în interior pentru a adăuga componente mai puternice pentru performanţe mai mari. Vă oferă o anumită portabilitate, deşi rămâne o dimensiune relativ compactă pentru un laptop de gaming.
Laptopurile de 17 inci tind să ofere cele mai mari performanţe, dar au cel mai mare impact asupra portabilităţii. Mărimea şi greutatea contribuie la îngreunarea jocului pe trenuri şi avioane la o asemenea dimensiune. Şi dacă utilizaţi acea dimensiune pentru a înghesui componente de ultimă generaţie, atunci durata de viaţă a bateriei va fi, de asemenea, neglijabilă.
Luaţi în considerare laptopurile de 17 inci - în special cele cu componente interne puternice - ca pe un computer mai uşor de luat cu dvs. în locaţii noi de jocuri. Acestea constituie o maşină LAN bună sau ceva care vă permite să vă aduceţi computerul cu dvs. fără a avea nevoie de o tastatură şi un monitor suplimentare. Nu sunt chiar potrivite pentru jocuri în mişcare.
Ceea ce vedeţi este ceea ce primiţi
Apropo de afişaje, nu este bine să aveţii un laptop super-alimentat pentru jocuri, dacă afişajul dvs. este prost. Aici veţi vedea adesea că eşuează laptopurile de jocuri ieftine, deoarece ecranele de bună calitate sunt scumpe. Dar dacă vă pasă de imaginile din joc, obţinerea unui laptop cu un ecran decent este de o importanţă capitală.
Deşi multe companii vor comercializa mai întâi rezoluţia afişajului lor, nu este la fel de importantă pe cât aţi putea crede. 1080p arată fantastic pe ecranele de 15 şi 17 inci, iar 4K este de obicei o risipă la acea dimensiune. Este, de asemenea, o scădere masivă a duratei de viaţă a bateriei şi o resursă în plus pentru GPU. Ecranele sub 4K sunt de obicei o achiziţie mult mai inteligentă, deşi dacă vă ocupaţi şi de manipularea fotografiilor sau doriţi să vizionaţi videoclipuri 4K, atunci este posibil să vreţi să plătiţi pentru pixelii suplimentari.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro