Performanţele IT slabe din cadrul companiilor româneşti duc la pierderi de 19 miliarde de Euro

Autor: Florin Casota Postat la 29 martie 2017 173 afişări

Anual fiecare angajat din România pierde peste o săptămână de lucru din cauza problemelor cauzate de sistemele şi echipamentele IT.Acest lucru este echivalent cu un cost cu productivitatea de 19 miliarde de Euro. Din această sumă, peste jumătate este atribuită imprimantelor, mai exact 9,7 miliarde de Euro, potrivit unei cercet[ri realizate de Epson Europe în 14 ţări din EMEA, printre care şi România.

Performanţele IT slabe din cadrul companiilor româneşti duc la pierderi de 19 miliarde de Euro

Dar, în timp ce feedback-ul de la cei 100 de angajaţi chestionaţi în cadrul studiului sugerează că aceştia pierd în medie, 10 minute zilnic, rolul imprimantelor continuă să fie esenţial în eficienţa şi productivitatea din birouri, cei chestionaţi susţinând că productivitatea ar scădea în medie cu 28% dacă imprimantele ar fi eliminate. 

Pe lângă problemele cu întreţinerea şi întreruperile, se pierde timp suplimentar din cauza modului în care sunt distribuite imprimantele, angajaţii deplasându-se în medie 5,4 metri până la cel mai apropiat echipament, ceea ce sugerează că numeroase companii încă folosesc un model tradiţional de imprimare centralizată. Această distanţă este mare, dacă ne gândim că cei chestionaţi imprimă în medie 38 de documente zilnic.

Potrivit studiului, cei 2.380 de angajaţi ai birourilor din EMEA imprimă în medie 14 de documente pe zi şi merg pe jos în medie 263 metri zilnic pentru a lua din imprimante documentele pe care le printează. În total, angajaţii parcurg anual o distanţă de 58 kilometri, echivalent cu participarea la 1,3 maratoane.

„Modelul de imprimare centralizată nu este ideal pentru  toate companiile şi are limitări clare”, spune Simona Decuseară, Sales and Marketing Manager Epson România şi Bulgaria. „Locurile de muncă moderne şi grupurile de lucru mai mici sunt mai potrivite pentru flexibilitatea oferită de modelele de imprimare localizată, eliminând frustrările şi consumul de timp generat de necesitatea de a părăsi spaţiul de lucru pentru a prelua printurile. Toţi aceşti factori afectează motivaţia şi productivitatea angajaţilor şi, în cele din urmă, eficienţa -ceea ce înseamnă că micile schimbări asupra tipurilor de imprimante şi structurii flotei pot oferi o schimbare majoră a profitului.” 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.