Phenianul dezminte atacurile informatice asupra smartphone-urilor din Coreea de Sud
Autorităţile din Coreea de Nord au dezminţit, luni, prin intermediul presei oficiale, atacurile informatice asupra a zeci de mii de smartphone-uri din Coreea de Sud, în urma acuzaţiilor în acest sens lansate de serviciile de informaţii de la Seul.
Serviciile de informaţii din Coreea de Sud (NIS) au afirmat, săptămâna trecută, într-un raport prezentat în Parlament, că hackeri din Coreea de Nord au încercat să viruseze peste 20.000 de smartphone-uri cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri, în perioada mai-septembrie.
NIS a adăugat că pe i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate şi Guvernul de la Seul să elimine aplicaţiile şi să stopeze noi atacuri informatice.
Site-ul internet oficial de la Phenian, Uriminzokkiri, a acuzat însă NIS că a inventat povestea cu privire la atacurile informatice. Serviciile de informaţii din Sud încearcă să deturneze atenţia opiniei publice de la tensiunile legate de lansarea unor manifeste ostile regimului nord-coreean de către activişti sud-coreeni la frontiera dintre cele două ţări, a acuzat site-ul .
"Este o tactică folosită în mod obişnuit de autorităţile sud-coreene pentru a amplifica sentimentele ostile Phenianului, în cazul unei crizei politice", a afirmat site-ul Uriminzokkiri.
Cele două state au decis la începutul lunii octombrie reluarea dialogului la înalt nivel, iar Seulul a propus o întâlnire pentru săptămâna viitoare, însă autorităţile din Coreea de Nord au cerut autorităţilor sud-coreene să înceteze acţiunile vizând lansarea de manifeste.
Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor instituţii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au înregistrat între ianuarie 2010 şi septembrie 2014.
În ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri conţinând viruşi pentru a ataca instituţii militare, bănci şi agenţii guvernamentale, sau posturi de televiziune şi site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud. Coreea de Nord ar avea o unitate dedicată atacurilor informatice din care fac parte cel puţin 3.000 de persoane.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană