Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie
▲ Americanii de la Ford România au bifat în 2017 o creştere a cifrei de afaceri de 27% faţă de anul anterior, la aproape 1,06 miliarde de euro, revenind peste pragul de 1 miliard de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
▲ IKEA a început procesul de recrutare pentru cei 350 de angajaţi din viitorul magazin din zona Pallady, retailerul căutând oameni petru posturi în vânzări, design interior, relaţii clienţi şi servicii.
▲ Grecia va face un pas semnificativ către relaxarea controalelor de capital în condiţiile în care se pregăteşte să iasă din actualul program de bailout. Guvernul de stânga a dublat suma pe care deponenţii o vor putea retrage din conturi.
▲ ING Romania, HP Inc, EY Romania, Microsoft Romania, Honeywell Romania, Lidl şi Orange sunt companiile care oferă cele mai bune salarii, conform voturilor şi opiniilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro.
▲ Start-up-ul local Noah Watch, parte din grupul APS, înfiinţat în 2016 de către Ruben Perju şi Iosif Harasemiuc şi specializat în producţia de ceasuri de lemn, a realizat primele prototipuri pentru lansarea unui ceas inteligent hibrid, pentru care vrea să obţină finanţare prin intermediul Kickstarter.com – cea mai mare platformă de crowdfunding din lume.
▲ Anca Stroe, un manager român cu o experienţă de circa 12 ani în cadrul grupului francez Danone, a fost numită în funcţia de global brand director al Activia, în cadrul sediului din Paris.
▼ Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a admis că în administraţia românească există bani, dar de multe ori se cheltuiesc sume foarte mari în moduri care nu se justifică.
▼ România pierde anual 1,6 miliarde de euro (83 de euro pe locuitor) şi 25.000 de locuri de muncă din cauza produselor contrafăcute, relevă un studiu al EUIPO, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.
▼ Compania aeriană de stat Tarom a finalizat cu pierderi de 172 milioane de lei anul 2017, de aproape patru ori mai mari ca în anul anterior.
▼ Compania Facebook a semnat contracte cu zeci de producători de telefoane mobile prin care le-a oferit acces la datele utilizatorilor, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times; reţeaua de socializare online susţine că nu au fost oferite ilegal informaţii private.
▼ Cheltuielile medii ale populaţiei au fost, în anul 2017, de 2.874 de lei lunar pe gospodărie (1.094 de lei pe persoană) şi au reprezentat 84,7% din veniturile medii, care au fost de 3.392 de lei (1.291 de lei pe persoană), arată datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică - INS.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro