Povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul lui „Dracula", găsită în Irlanda

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 octombrie 2024 15 afişări

Povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul lui „Dracula", găsită în Irlanda

O povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul celebrului roman „Dracula", a fost descoperită recent într-o bibliotecă din Dublin. Textul, intitulat „Gibbet Hill", oferă noi perspective asupra dezvoltării personajului iconic al lui Stoker.

Brian Cleary, un cercetător amator, a făcut descoperirea în timp ce răsfoia arhivele Bibliotecii Naţionale a Irlandei.

„Nu cred că ştie cineva despre ea", a declarat Cleary, referindu-se la povestirea găsită într-un supliment al ziarului Dublin Daily Express din 1891.

Povestirea „Gibbet Hill" prezintă elemente tematice şi stilistice care anticipează romanul „Dracula".

Paul Murray, biograful lui Stoker, a confirmat autenticitatea textului. „Pentru mine, Gibbet Hill a fost o nouă piesă foarte interesantă din acel puzzle. Se potrivea foarte bine cu teoria mea despre lunga gestaţie a lui Dracula", a spus acesta, conform The Guardian.

Printre elementele comune între „Gibbet Hill" şi „Dracula" se numără imagini gotice, prezenţa unor personaje malefice şi descrieri ale ochilor cu o „lumină nefirească". Murray a observat şi tema „colonizării inverse" prezentă în ambele texte.

O fundaţie va publica o carte care include povestirea, alături de comentarii şi ilustraţii. Veniturile vor fi donate Fondului Charlotte Stoker, dedicat cercetării privind surditatea la nou-născuţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bram stoker,
povestire,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.