REFORMA FISCALĂ: Cine răspunde dacă eşuează? Marile companii din România cer un răspuns la această întrebare gravă
Marile companii private din România îi reproşează premierului Mihai Tudose că mesajele sale publice centrate pe acuzaţiile la adresa mediului privat sunt şi false şi dăunătoare societăţii: cine răspunde dacă reforma fiscală promovată de guvern eşuează?
Şocul modificărilor fiscale promovate săptămâna trecută de guvern nu a fost atenuat de publicarea în Monitorul Oficial a pachetului „reformei“, dar, în faţa faptului împlinit, companiile se resemnează şi, în vreme ce guvernul şi PSD susţin că „nu dau înapoi“, apar întrebările: cine răspunde în caz de eşec?
Într-o scrisoare deschisă adresată şefului Executivului, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), organizaţie care reuneşte 2.000 de companii româneşti şi străine din piaţa locală, cu 600.000 de salariaţi şi afaceri de 50 de miliarde de euro pe an, spune că membrii săi vor respecta şi vor aplica noul Cod fiscal, deşi observaţiile reprezentanţilor săi nu au fost luate în seamă la modificarea lui, dar subliniază apăsat: „Ce se va întâmpla dacă nu ne-am înşelat“?
„Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele guvernului, conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru şcoli, infrastructură sau servicii medicale, este unul profund fals şi dăunător societăţii româneşti.“
În aceeaşi vreme mii de companii care aveau bugetele pentru 2018 aproape gata îşi refac calculele: ce pierd, ce câştigă, cât costă modificarea softurilor, cum îşi pot compensa salariaţii, dacă pot?
„Impactul recentelor modificări fiscale nu este doar la nivel de salariu, ci şi la nivel de procese de lucru. Există aplicaţii pe care le folosim în administrarea companiei care trebuie aduse la zi. De asemenea, foarte multe acte trebuie revizuite într-un timp ridicol de scurt, cu implicarea partenerilor noştri de business“, spune Teodor Ceauşu, country manager al firmei de dezvoltare software Ixia România.
Retailerul alimentar Kaufland, cel mai mare angajator din economie, cu 16.400 de salariaţi, a anunţat că va acoperi cheltuieile suplimentare generate de modificările fiscale anunţate de Guvern prin trecerea obligaţiilor fiscale legate de contribuţiile sociale de la angajator la angajat.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro