REPORTAJ: Primarii din Bucureşti au strigat şi ei "prezent!" în prima zi de şcoală, oferind daruri şi promisiuni

Autor: Departamentul Social Postat la 15 septembrie 2014 73 afişări

Primarii din Capitală au fost alături de cei mici, luni, în prima zi de şcoală, oferind copiilor, pe lângă urări de succes şi discursuri despre infrastructură şi investiţii, daruri şi noi promisiuni pentru proiecte privind creşe, grădiniţe şi centre sportive.

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat la deschiderea anului scolar preuniversitar 2014-2015 la Şcoala nr. 110 din Sectorul 4. Oprescu le-a urat succes copiilor în noul an scolar şi i-a asigurat, atât pe profesori, cât si pe elevi, de întreaga susţinere a municipalităţii în ceea ce priveşte infrastructura şcolară.

Astfel, primarul general a arătat ca programul demarat de municipalitate şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) este în curs de finalizare, urmând ca eforturile municipalităţii să se concentreze către grădiniţe şi centre sportive.

"În ceea ce priveşte intervenţia municipalităţii, sunt bucuros că părinţii pot fi liniştiţi în privinţa condiţiilor pe care le oferim copiilor în 98 dintre cele 100 de şcoli de care ne-am ocupat. Astfel, odată terminat acest program, ne îndreptăm către construirea de grădiniţe, dar şi de centre de sport situate în cartiere. Scopul este acela de a le lăsa deschise şi vara, pentru a le putea folosi întreaga comunitate, bineînţeles în condiţii civilizate", a mai spus Oprescu.

El s-a referit şi la cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, precizând că municipalitatea încearcă să găsească "modalitatea optimă pentru a putea asigura asistenţa medicala 24 de ore din 24".

"Mă refer la medic şi asistentă pentru situaţiile de urgenţă", a adăugat primarul general.

Tot în Sectorul 4 a participat la festivităţi şi edilul Cristian Popescu-Piedone. Acesta a fost alături de elevii Şcolii Gimnaziale nr. 96 şi de copiii înscrişi la Grădiniţa nr. 228 "Piticot", oferindu-le "bobocilor", în dar, ghiozdane şi invitaţii la spectacole de circ.

Cei mai fericiţi au fost 72 de elevi care au obţinut cele mai bune rezultate la învăţătură în precedentul an şcolar. Edilul Sectorului 4 le-a dat acestora câte o tabletă cu conexiune la Internet, în baza unei colaborări între Administraţia Şcolilor, Liceelor şi Grădiniţelor şi un operator de telefonie mobilă. Prin aceeaşi colaborare, bibliotecile celor 43 de unităţi şcolare din Sectorul 4 sunt dotate, de luni, cu câte un televizor tip LCD.

"Iar pentru o cât mai promptă şi eficientă comunicare între părinţii copiilor care învaţă în şcolile Sectorului 4 şi conducerea Administraţiei Şcolilor, Liceelor şi Grădiniţelor Sector 4, Primarul Cristian Popescu-Piedone a înfiinţat o linie telefonică tip TELVERDE. Aşadar, începând de astăzi (luni), apelând gratuit 0800.801.150, pot fi semnalate puncte de vedere legate de modul în care sunt administrate clădirile în care funcţionează unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 4", mai spune Primăria Sectorului 4.

În Sectorul 1, anul şcolar 2014-2015 a început cu şcoli consolidate, reabilitate şi modernizate şi cu o ofertă educaţională "completă şi atractivă", susţine Primăria de sector.

Potrivit administraţiei publice locale, grădiniţele, şcolile şi liceele din Sectorul 1 şi-au primit elevii în cele mai bune condiţii. Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de reparaţii curente la toate unităţile de învăţământ, astfel încât noul an şcolar a început în condiţii optime.

"În Sectorul 1, şi acest an şcolar a debutat în cele mai bune condiţii la toate unităţile de învăţământ pe care le administrăm. Fără investiţii în infrastructura şcolară, nu putem vorbi de performanţă în educaţie. Chiar de la început, copiii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a reuşi în viaţă. Încă din 2004 am început un amplu program de investiţii pentru viitorul copiilor noştri, creând o infrastructură modernă şi sigură în toate unităţile de învăţământ", spune primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primăria Sectorului 1 mai afirmă că grădiniţele de stat din această zonă administrativă au "dotări ca la privat", în timp ce ordinea şi siguranţa în şcoli sunt asigurate prin butoane de panică, zeci de camere de supraveghere, instalaţii antidescărcări electrice şi sisteme de fum antiincendiu şi patrule ale Poliţiei Locale.

Şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a participat la deschiderea noului an şcolar 2014-2015, fiind prezent la Şcoala Gimnazială nr. 195, la grădiniţa Şcolii nr. 81 şi la Complexul Educaţional Lauder-Reut.

"Ne aflăm într-o instituţie care sper să devină în cel mai scurt timp un model pentru toate celelalte unităţi de învăţământ din sector. Este cea mai mare şcoală din Sectorul 3, cu aproape 2000 de elevi, şi avem posibilitatea să mai creştem numărul de şcolari, având în vedere că am extins această clădire. Sunt bucuros să inaugurăm şi sala de festivităţi din cadrul şcolii. Mai sunt multe lucruri de făcut, dar am depăşit ce a fost mai greu. Vreau să vă urez un an şcolar în care să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe şi să vă bucuraţi de această şcoală", a spus Negoiţă, la inaugurarea noului corp al Şcolii Gimnaziale nr. 195, actuala Şcoală Hamburg.

Tot luni, primarul Sectorului 3 a inaugurat şi noul corp al grădiniţei Şcolii nr. 81, care are o capacitate de 100 de locuri, oferind posibilitatea formării a cinci grupe de preşcolari.

"Inaugurăm astăzi această grădiniţă situată într-o zonă centrală, iar astfel acoperim o mare parte din necesarul de locuri. În perioada următoare ne vom concentra pe reabilitarea gradiniţelor existente şi pe sporirea numărului de locuri în creşe. Vreau să oferim condiţii cât mai bune pentru copii", a mai spus Robert Negoiţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AN ŞCOLAR,
PRIMARI,
/actualitate/reportaj-primarii-din-bucuresti-au-strigat-si-ei-prezent-in-prima-zi-de-scoala-oferind-daruri-si-promisiuni-13273017
13273017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.