Revista presei economice din Romania

Postat la 10 iunie 2010 17 afişări

Nemultumirile bancherilor din cauza plafonarii comisionului de rambursare anticipata, efectele forintului slab pentru firmele din Ardeal si certurile din Guvern pe tema numarului de secretari si secretare care trebuie restructurati figureaza intre subiectele de joi ale ziarelor centrale.

Tarom anunta un program de reducere a costurilor si mizeaza pe o crestere cu 21% a numarului de pasageri transportati fata de 2009, anunta Gandul. "Eu intotdeauna am fost un dusman al eliminarii comisionului de rambursare anticipata", declara consultantul financiar si fostul bancher Bogdan Baltazar, atragand atentia ca bancile pot merge in instanta sa combata prevederile legii romanesti care depasesc cadrul cerut de UE in privinta comisionului bancar.

O parte dintre bancheri sunt nemultumiti ca Guvernul a limitat comisionul de rambursare anticipata, scrie Evenimentul Zilei; vicepresedintele ARB spune ca "in niciun caz nu am dorit sa se ajunga sa fie aplicata propunerea si la creditele imobiliare, si mai ales retroactiv". Multumit e Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea, fiindca are convingerea ca, daca parlamentarii amendeaza legea inainte de intrarea in vacanta, Fondul poate sa fie listat la bursa inca din toamna.

"Secretarele incaiera ministrii", titreaza Adevarul, relatand ca membrii Cabinetului Boc tin cu dintii de secretarii de stat, al caror numar nu vor sa-l reduca, si se cearta pe soferii si secretarele care vor sa plece din cauza salariilor. Mariana Gheorghe, CEO Petrom, acorda ziarului un interviu unde cere sprijin politic si din partea comunitatii de business pentru masurile de austeritate, afirmand ca indiferent ce decizii ar lua Guvernul, ele oricum ar fi nepopulare si deloc usor de aplicat.

Cum ne-a lovit forintul slab: Zeci de firme din Transilvania care fac afaceri in Ungaria au suferit pierderi in urma recentei deprecieri a monedei ungare, iar castigati au fost doar cei care si-au cumparat pachete turistice in tara vecina, scrie Romania Libera. Cotidianul a calculat costul alegerilor anticipate, dorite de opozitie: 20 de milioane de euro, plus luni bune de blocaj, in care politicienii s-ar ocupa de campanie in loc de legi si masuri anticriza.

Rulajul extrem de redus de la Bursa denota o lipsa de incredere din partea investitorilor cu privire la evolutiile pe termen scurt, iar temerile se pare ca vizeaza aproape exclusiv planul intern, din cauza motiunii de cenzura impotriva Guvernului, declara brokerii pentru Ziarul Financiar. BCR Pensii nu exclude noi achizitii in acest an, dupa ce anul trecut si-a dublat cota de piata prin preluarea fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) administrate de Omniasig, OTP si Prima Pensie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
banci,
guvern,
forint,
tarom,
petrom,
bcr,
bursa
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6344851
6344851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.