România şi Canada ar putea schimba informaţii privind impactul de mediu al proiectelor miniere
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, după o întâlnire cu omologul său canadian, că s-a convenit, de principiu, ca România şi Canada să identifice modalităţi pentru a schimba informaţii privind procedurile de evaluare a impactului de mediu, în cazul proiectelor miniere de mare capacitate.
"Am convenit, de principiu, ca România şi Canada să identifice modalităţi prin care pot schimba informaţii pe tema procedurilor de evaluare a impactului de mediu, în cazul proiectelor miniere de mare capacitate", a spus Korodi, după întâlnirea avută la New York, unde este prezent la Summit-ul Naţiunilor Unite privind schimbările climatice.
Potrivit Ministerului Mediului, cei doi miniştri au convenit, de principiu, să dezvolte un sistem care să permită schimbul de informaţii referitoare atât la procedurile de evaluare a impactului de mediu al mineritului de mare capacitate, cât şi la principalele companii şi la practicile şi procedurile utilizate de acestea în activitatea de minerit.
"Cu această ocazie, ministrul canadian Leona Aglukkaq a admis că, în acest domeniu, Canada derulează proceduri complexe de evaluare, exprimându-şi deschiderea pentru un schimb bilateral de experienţă la nivelul agenţiilor de mediu, care să vizeze procedurile şi etapele în evaluarea proiectelor din domeniu", se mai arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
La Summit, Attila Korodi a avut întâlniri bilaterale şi cu omologii săi din Portugalia, Slovacia, Israel şi Germania.
Întâlnirea bilaterală româno-slovacă a abordat, printre altele, subiecte din sectoarele managementului deşeurilor şi calităţii aerului, precum şi aspecte referitoare la alocările diferenţiate ale fondurilor din bugetul UE, sub noul cadru financiar 2014 - 2020.
La întâlnirea cu Korodi, ministrul federal al Mediului şi Securităţii Nucleare din Germania, Barbara Hendricks, a propus ca, în viitorul apropiat, cele două state să dezvolte un parteneriat în domeniul eficienţei energetice, printr-un proiect pe care Germania să-l implementeze într-un oraş din România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro