Samsung a devenit cel mai puternic investitor în parcuri solare
Potrivit datelor publicate de Transelectrica, cel mai mare proiect fotovoltaic funcţional în România are o capacitate de 45 MW, gestionarul acestuia fiind compania LJG Green Source Energy Alpha. În medie, pentru fiecare megawatt într-un parc solar sunt necesare între 2,3 şi 2,5 hectare, aşa că tot proiectul ocupă o suprafaţă de aproximativ 112,5 hectare, mai mult decât 100 terenuri de fotbal.
Datele de la Registrul Comerţului arată însă că 78% din acţiunile acestei firme de proiect sunt controlate de compania Solluce România 1 BV, înregistrată în Olanda. La rândul ei, compania Solluce România 1 BV este deţinută în proporţie de 80% de către Samsung Corp., fiind una dintre companiile afiliate ale grupului Samsung, după cum arată datele publicate de conglomeratul coreean la finalul primului semestru din acest an. Restul de 20% din compania Solluce România 1 BV este deţinut de Samsung C&T Deutschland GmbH, potrivit datelor de pe site-ul Samsung. Compania nu a comentat până la închiderea ediţiei.
Parcul solar finalizat în comuna Slobozia are o valoare de 100 de milioane de euro, potrivit informaţiilor comunicate de casa de avocatură CMS Reich-Rohrwig Hainz, care i-a asistat pe dezvoltatorii acestei investiţii, care acum mai deţin 22% din compania de proiect. "CMS a asigurat consultanţă juridică asupra celui mai mare proiect fotovoltaic din România până la această dată. CMS i-a sprijinit pe dezvoltatorul Green Source şi pe constructorul şi pe dezvoltatorul de proiect LSG Group în 2012, când un conglomerat coreean a achiziţionat majoritatea acţiunilor din parcul fotovoltaic", se arată într-un comunicat al CMS publicat la 9 octombrie, în care se precizează că valoarea investiţiei a fost de 100 mil.
euro.
Informaţiile privind interesul gigantului Samsung pentru segmentul energetic local au apărut pentru prima dată la sfârşitul anului trecut, când Park Robyug, ambasadorul coreean pentru energie şi resurse din Ministerul de Afaceri Externe şi Comerţ, a declarat că firma analiza la acea vreme o serie de proiecte în domeniul energiei solare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro