Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au intrat în picaj liber

Autor: Liviu Popescu Postat la 12 iulie 2024 74 afişări

Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au intrat în picaj liber

O undă de şoc străbate la ora redactării acestei ştiri companiile din IT listate pe Wall Street, acestea fiind cele mai performante în ultima perioadă de timp, în condiţiile în care acestea au trecut de la creşteri uşoare în debutul şedinţei la scăderi abrupte chiar şi de 5%.

Astfel, acţiunile Microsoft şi Amazon pierd 3% fiecare, Nvidia scade cu 5%, AMD cu 2,2%, Intel cu 3%, arată datele agregate de ZF.

Publicaţia MarketWatch notează că scăderile sunt de tipul “vinde ştirile – sell the news –n.red” la cele mai recente cifre privind inflaţia care par să afecteze companiile din tehnologie. Nvidia are cel mai abrupt declin la 128 de dolari. Spre comparaţie Nasdaq are minus 1,7%, S&P500 scade cu 0,8%, în timp ce Dow Jones creşte cu 0,2%.

Mişcarea este în linie cu alte acţiuni tehnologice după ce indicele preţurilor de consum pentru luna iunie a venit mai redus decât se aştepta. Deşi acest lucru indică un potenţial crescut de reducere a ratei dobânzii, este posibil ca recentele câştiguri ale Nvidia să fi luat deja în calcul aceste speranţe.

După cum a remarcat Barron's, următoarea etapă de creştere a Nvidia va fi determinată de noua generaţie de unităţi de procesare grafică Blackwell şi de noile configuraţii, inclusiv sistemul de server NVL72 AI, care încorporează 72 de GPU-uri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Wall Street,
Microsoft,
Amazon,
Nvidia,
AMD

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.