Se pregătesc ruşii de război? Cum arată noua generaţie de arme nucleare dezvoltată de Putin. VIDEO
Ministerul Apărării din Rusia a lansat săptămâna aceasta cinci sisteme noi de armament nuclear, despre care Vladimir Putin a spus că ar face ca rachetele americanilor să pară „ineficiente”, potrivit Business Insider.
Noile arme includ sisteme balistice intercontinentale, rachete de croazieră pe distanţe globale, torpile nucleare, un avion hypersonic, un laser şi o serie de rachete cu capacităţi nucleare.
„Ei au continuat să ne ignore”, spune Putin referindu-se la statele vestice, după ce şi-a prezentat noile sisteme nucleare. „Nimeni nu voia să ne asculte, aşa că ne vor asculta acum”
Deşi Putin s-a lăudat cu noile sale arme în timpul discursului, mulţi rămân sceptici cu privire la o parte din aceste noi sistem.
1. RS-28 Sarmat ICBM
Sarmat este o rachetă intercontinentală despre care Putin a susţinut că poate atinge distanţe nelimitate şi că ar putea învinge orice sistem anti-rachetă.
Cum arată rachetele Sarmat:
2. Torpila nucleară Poseidon
Poseidon este o torpilă subacvatică, de mare viteză, cu capacităţi nucleare, despre care Putin spune că nu se compară cu nicio altă armă nucleară existentă.
Cum arată Poseidon:
3. Racheta de croazieră Burvestnik
În discursul său din luna martie, când a vorbit pentru prima dată despre noile sisteme, Putin a numit racheta Burvestnik „o rachetă de croazieră globală” şi a susţinut că are de asemenea capacitatea de a ajunge oriunde. Racheta a fost testată fără succes de patru ori între noiembrie 2017 şi februarie 2018, potrivit CNBC.
A fost testată din nou în luna mai şi a zburat doar 22 de mile.
Cum arată racheta Burvestnik:
4. Racheta hypersonică Kh-47M2 „Kinzhal”
Kinzhal, care înseamnă „pumnal” în limba rusă, este o rachetă cu capacităţi nucleare, dotat cu rachete hypersonice care a fost testat cu succes în luna martie, lansată dintr-un MiG 31BM.
Cum arată racheta Kinzhal:
5. Laserul Peresvet
Capacităţile laserului rămân învăluite în mister, însă agenţia de presă deţinută de stat, TASS, a raportat că „au fost plasate” şi că „se fac eforturi pentru a deveni operaţionale”.
Cum arată laserul Peresvet:
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană