Sectoarele bancar, oil & gas, retail şi dezvoltatorii de clădiri comerciale şi de birouri, principalii investitori din România în tehnologii IoT

Autor: Andra Stroe Postat la 26 septembrie 2018 63 afişări

Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol şi gaze, din retail şi dezvoltatorii de clădiri comerciale de tip mall şi de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii IoT, potrivit reprezentanţilor integratorului de tehnologie Global Technical Group, specializat în dezvoltare de software şi furnizare de soluţii tehnologice pentru eficienţa clădirilor şi a infrastructurilor de securitate.

Sectoarele bancar, oil & gas, retail şi dezvoltatorii de clădiri comerciale şi de birouri, principalii investitori din România în tehnologii IoT

Acestea investesc de la  câteva mii de euro şi până la peste un milion de euro, în integrarea infrastructurilor complexe de sisteme de securitate, potrivit estimărilor Global Technical Group.

Costurile de implementare diferă în funcţie de mărimea organizaţiilor, de nevoile specifice ale acestora şi de funcţionalităţile recomandate. Costurile asociate implementării pot fi, în funcţie de preferinţele companiilor, fie sub formă de abonament lunar, fie sub formă de investiţie unică, situaţie în care acestea pot fi recuperate în mai puţin de un an.

„După o perioadă progresivă de investiţii şi de creştere a infrastructurilor la nivel naţional, a apărut, automat, şi nevoia de gestionare, urmărire şi optimizare a acestora, de o manieră centralizată şi cu ajutorul soluţiilor IoT. În acest context, am dezvoltat platforma IoT Smart CAVI, capabilă să integreze infrastructuri complexe de sisteme de securitate, sisteme de «life safety», sisteme BMS de management al clădirilor, infrastructură IT sau sisteme GPS, pentru un număr considerabil de locaţii”, spune Fadi Rida, fondator şi CEO al Global Technical Group.

Smart CAVI este o platformă IoT deschisă, care oferă posibilitatea integrării parcurilor de echipamente existente.

Spre deosebire de alte software-uri disponibile în prezent pe piaţă, platforma IoT Smart CAVI preia toate feed-urile şi semnalele provenite de la echipamente şi dispozitive ale diferiţilor furnizori, le filtrează şi apoi transmite rezultatul unor centre de date operaţionale, de management, dar şi financiare, pentru a oferi o vedere de ansamblu asupra întregului proces legat de infrastructura de securitate.

„În timp ce fiecare industrie se confruntă cu provocări unice, siguranţa clienţilor şi a angajaţilor, protecţia activelor companiei şi optimizarea operaţiunilor de business sunt vitale pentru toate organizaţiile de azi. Soluţiile IoT pe care le oferim, dezvoltate şi livrate de echipa noastră de ingineri, chiar aici, în Romania, îmbină leadership-ul tehnologic cu expertiza practică pentru a răspunde celor mai complexe nevoi ale întreprinderilor moderne”, adaugă Rida Fadi.

Implementarea platformei IoT Smart CAVI scade costurile operaţionale asociate securităţii cu până la 40%, spun reprezentanţii companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infrastructura,
implementare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.