Şefii ASF, plătiţi cu 10.000-12.000 euro pe lună, stau ascunşi şi nu ies să dea explicaţii despre falimentul City Insurance, ci trimit la înaintare pe cei din linia a doua

Autor: Liviu Popescu Postat la 14 decembrie 2021 116 afişări

Şefii ASF, plătiţi cu 10.000-12.000 euro pe lună, stau ascunşi şi nu ies să dea explicaţii despre falimentul City Insurance, ci trimit la înaintare pe cei din linia a doua

Euroins îşi consolidează poziţia pe piaţa RCA, dar nu creşte foarte mult, iar următoarele două poziţii pe podium sunt ocupate de Groupama şi Allianz-Ţiriac, după cum reiese din informaţiile prezentate astăzi de Valentin Ionescu, director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), responsabil cu sectorul asigurărilor.

“Monitorizăm săptămânal ce se întâmplă cu cotele de piaţă, atât pe RCA, cât şi pe garanţii. Pot să vă spun care sunt noii lideri pe RCA, topul provizoriu pe săptămâna 29 noiembrie-5 decembrie, pentru că săptămânal monitorizăm şi lucrurile se ajustează. De câteva săptămâni avem următorul top 3: Euroins - care îşi consolidează poziţia, dar nu creşte foarte mult, pentru că a oferit comisioane mici intermediarilor din dorinţa de a nu creşte cota, iar următoarele două surprize plăcute sunt Groupama (conform raportului primit de la toate companiile de asigurări, care se ajustează săptămânal) în funcţie de primele distribuite prin brokerii de asigurări în ultima săptămână), iar pe locul 3 este Allianz-Ţiriac. Au fost şi schimbări în ultimele două săptămâni între locurile 2 şi 3”, a declarat Ionescu, la prima conferinşă organizată de ASF după falimentul City Insurance.

La această conferinţă au fost prezenţi doar directorii de departamente din ASF şi au lipsit Nicu Marcu, preşedintele ASF, Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF responsabil de sectorul asigurărilor, precum şi ceilalţi membri ai Consiliului ASF.

Şefii ASF, plătiţi cu 10.000-12.000 euro pe lună, au preferat să stea ascunşi şi nu au venit la conferinţa de presă organizată marţi, preferând să trimită la înaintare managerii din linia a doua.

Piaţa RCA este una dintre cele mai tensionate, mai ales în contextul falimentului City Insurance, care a dus la o creştere semnificativă a preţurilor la poliţe, dar şi perspective de creştere a contribuţiilor asigurătorilor pentru a alimenta resursele Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA). în prezent piaţa RCA mai are 7 jucători activi, din 9 câţi avea înainte de anunţul falimentului City Insurance, în condiţiile în care Uniqa a ieşit de pe acest segment.

Celelalte companii din topul RCA prezentat de Valentin Ionescu de la ASF sunt Asirom – pe locul 4, Grawe – pe locul 5, Omanisig – pe cloul 6 şi Generali – pe locul 7.

“Topul săptămânal în funcţie de primele distribuite prin intermediari, prin brokerii de asigurări, se modifică, dar nu radical”.

Pe zona asiguărărilor RCA, volumul subscrierilor a ajuns la 3,66 mld. lei, înregistrând un avans de 18% la finalul primelor nouă luni din 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor ASF.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.