Sony Pictures încearcă să diminueze "unda de şoc", după atacul informatic asupra serverelor sale
Lumea showbiz-ului de la Hollywood este grav afectată în ultimele zile de cascada de informaţii publicate în urma atacului informatic asupra reţelei companiei Sony Pictures, mai ales de comentariile negative la adresa Angelinei Jolie şi a lui Barack Obama, conţinute în mesajele e-mail piratate.
Confruntată cu aceste dezvăluiri deloc flatante - printre care se află şi caracterizarea făcută de un producător Angelinei Jolie, numită de acesta "o răsfăţată lipsită de talent" -, compania Sony încearcă să diminueze cât mai mult unda de şoc.
Mesajele publicate de piraţii informatici conţin şi salariile celor mai bine plătiţi 17 oficiali ai Sony Pictures, primii pe listă fiind Michael Lynton, preşedintele director general al companiei, şi copreşedinta Amy Pascal, cu salarii anuale de trei milioane de dolari.
De asemenea, în urma atacului, cinci filme, printre care se află "Annie" şi "Still Alice", au fost publicate pe internet, alături de informaţii privind pseudonimele utilizate de celebrităţi pentru rezervarea de camere la hotel.
Totodată, a fost făcut public un schimb de e-mailuri între copreşedinta Amy Pascal şi producătorul Scott Rubin, în care Pascal îi cere sfatul referitor la întrebările pe care trebuia să i le pună preşedintelui Barack Obama în timpul unui mic-dejun "stupid" pentru strângerea de fonduri.
"I-ar plăcea să finanţeze filme?", a întrebat Rudin. "Asta m-ar uimi!", a răspuns Amy Pascal. "Poate ar trebui să îl întreb dacă îi place «Django»?", a continuat Pascal, referindu-se la filmul lui Quentin Tarantino, "Django dezlănţuit", intitulat după numele unui sclav. "12 ani", a răspuns Rudin, cu aluzie la filmul "12 ani de sclavie". Iar Pascal continuă: "Sau poate «Majordomul»?", povestea unui servitor de culoare care a lucrat pentru mai mulţi preşedinţi la Casa Albă.
Amy Pascal a prezent, joi, scuze publice: "Conţinutul e-mailurilor mele este în mod clar deplasat, dar nu reflectă cine sunt cu adevărat".
"Deşi este vorba despre o corespondenţă privată care a fost accesată ilegal, îmi asum toată responsabilitatea pentru tot ceea ce am scris şi îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care i-am rănit", a declarat Amy Pascal într-un comunicat remis publicaţiei Variety.
Scott Rudin, care nu a răspuns solicitărilor AFP, este, la rândul său, autorul unui comentariu negativ la adresa actriţei Angelina Jolie, care dorea să joace rolul Cleopatrei într-un film regizat de David Fincher.
"Nu îmi voi distruge cariera din cauza unei fătuci răsfăţate cu minimum de talent, care nu s-a gândit când a amânat proiectul ăsta pentru 18 luni ca să regizeze ea un film ("De neînvins/ Unbroken", n.r.). Nu am niciun chef să fac un film cu ea. E doar o celebritate cu mulţi acoliţi şi atâta tot, iar ultimul lucru de care are oricine nevoie este să facem un film cu ea la care toată lumea se aşteaptă. Nu are nimic din ce înseamnă o mare actriţă ca să cădem la picioarele acestei femei infantile, iresponsabile, capricioase şi care este o proastă colegă", a scris Rudin într-un mesaj privat.
Mai multe site-uri, printre care şi gawker.com, au publicat acest schimb de mesaje după atacul informatic asupra reţelei Sony Pictures, de la sfârşitul lunii noiembrie. Atacul informatic s-a tradus prin furtul datelor personale a aproximativ 47.000 de angajaţi ai companiei japoneze, printre care se află adresele de domiciliu, data naşterii şi numărul asigurării sociale. Biroul federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă.
Potrivit site-ului specializat în informaţii din domeniul tehnologiei Re/code, compania investighează posibilitatea ca piraţi informatici nord-coreeni să fie la originea atacului. Accesul ilegal în sistemul informatic al Sony Pictures a coincis cu lansarea filmului "The Interview", distribuit de Sony, care prezintă un complot al CIA pentru asasinarea dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un.
Administraţia de Phenian a respins orice responsabilitate privind incidentul, dar a catalogat atacul drept "un act legitim".
Premiera filmului "The Interview" este prevăzută pentru 25 decembrie, iar unii critici consideră că pelicula va beneficia de toată această publicitate.
"În mod sigur, nu are cum să dăuneze să ai o ţară care denunţă în mod public un film", a explicat Jeff Bock de la compania Exhibitor Relations.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro