Sony Pictures speră să găsească mijloace alternative pentru difuzarea filmului "The Interview"
Compania Sony Pictures "nu a capitulat" în faţa ameninţărilor piraţilor informatici care au forţat-o să anuleze lansarea filmului "The Interview" şi speră să difuzeze această comedie cu ajutorul unor căi alternative, potrivit unui anunţ făcut vineri de reprezentanţii studioul de film.
"Nu am renunţat, nu am capitulat", a declarat, vineri, la CNN, Michael Lynton, director general al Sony Pictures, la câteva ore după ce preşedintele american Barack Obama a calificat drept "o eroare" anularea lansării filmului, informează AFP.
"Ne-am dorit întotdeauna ca publicul american să vadă acest film", care prezintă un complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, a spus oficialul Sony, care a calificat piratarea reţelei Sony drept "cel mai grav atac informatic efectuat vreodată asupra Statelor Unite".
"După decizia" de anulare a fimului, "am început imediat să căutăm căi alternative pentru a difuza filmul pe diferite platforme. Sperăm ca aceia care vor dori să vadă filmul vor putea să o facă", a explicat studioul de film într-un comunicat.
CNN a difuzat interviul cu directorul Sony Pictures la puţin timp după ce preşedintele american Barack Obama a calificat drept "o greşeală" decizia de a nu mai lansa filmul "The Interview".
"Mi-ar fi plăcut ca Sony să vorbească cu mine înainte de a lua această decizie", a spus liderul american în timpul tradiţionalei conferinţe de presă de sfârşit de an.
"Nu putem avea o societate în care un dictator dintr-o parte a lumii poate începe să impună cenzura în Statele Unite", a mai spus Barack Obama.
"Este păcat că în acest caz, preşedintele, presa şi publicul se înşeală asupra a ceea ce s-a întâmplat de fapt", a spus directorul Sony, care a precizat că reprezentanţii studioului "au vorbit cu un înalt consilier de la Casa Albă" şi că executivul american "a fost la curent cu situaţia".
Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost ţinta unui atac informatic masiv revendicat de "GOP" sau "Guardians of Peace" ("Gardienii Păcii", n.r.), atribuit de către Biroul Federal de Investigaţii (FBI) Coreei de Nord. Atacul fără precedent a blocat sistemul informatic al companiei şi a dus la difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme ale Sony, unele dintre ele nelansate oficial.
Miercuri, în timp ce GOP ameninţa cu atacuri asupra sălilor de cinema în cazul în care "The Interview" urma să aibă premiera de Crăciun aşa cum era programat, principalele lanţuri americane de cinematografe au renunţat la difuzarea filmului, iar Sony Pictures a anulat lansarea peliculei.
"A fost decizia lor", a anunţat Sony într-un comunicat, prin care atribuie responsabilitatea anulării lansării acestui film operatorilor sălilor de cinema, o decizie criticată de Hollywood şi catalogată drept un precedent periculos, deschizând drumul spre autocenzură în industria cinematografică.
"Pentru a clarifica lucrurile: singura decizie pe care am luat-o privind lansarea filmului este să nu o facem de Crăciun, în săli de cinema. Nu putem face asta fără sălile de cinema. Nu am avut de ales", a explicat Sony.
Totodată, Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America, DGA, n.r.) a transmis un comunicat prin care susţinea că atacul informatic asupra Sony a relevat puterea piraţilor informatici şi îşi exprima speranţa unei mişcări de solidaritate din partea Hollywoodului pentru susţinerea Sony.
"Îi susţinem pe regizorii Seth Rogen şi Evan Goldberg şi sperăm că va fi găsită o cale pentru distribuirea acestui film, într-un mod sau altul", a declarat DGA într-un comunicat.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro