STUDIU. Persoanele infectate anterior cu COVID-19 ar putea avea un risc crescut de diabet
Studiul sugerează că riscul de diabet de tip 2 pare să fie mai mic la cei care au fost deja vaccinaţi împotriva COVID-19 înainte de a fi infectaţi.
De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecţii.
Unii medici care au realizat studiul cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecţie cu COVID-19.
Un nou studiu alarmant realizat la Cedars-Sinai Medical Center sugerează că persoanele care au fost infectate anterior cu COVID-19 ar putea fi expuse unui risc crescut de apariţie a unui nou diabet.
Rezultatele studiului, realizat de cercetătorii de la Institutul Smidt Heart din cadrul Cedars-Sinai, „au confirmat că persoanele care au avut COVID-19 prezintă un risc crescut de apariţie a diabetului nou – cel mai important factor care contribuie la apariţia bolilor cardiovasculare”.
De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecţii, ceea ce indică o îngrijorare pe care o au unii medici care au realizat studiul deoarece ei cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecţie cu COVID-19.
„Rezultatele noastre validează descoperirile timpurii care au dezvăluit un risc de apariţie a diabetului de tip 2 după o infecţie cu COVID-19 şi indică faptul că acest risc a persistat, din nefericire, şi în epoca Omicron”, a declarat Dr. Alan Kwan, autorul studiului şi medic cardiovascular la Cedars-Sinai. „Studiul de cercetare ne ajută să înţelegem – şi să ne pregătim mai bine pentru – era post COVID-19 a riscului cardiovascular.”
Cititi mai multe pe www.alephnews.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro