Turcia are nevoie de o zonă euro puternică pentru a menţine ritmul creşterii economice
Economia Turciei a prosperat în cei peste zece ani de la crearea zonei euro, chiar dacă nu face parte din Uniunea Europeană, dar criza datoriilor i-ar putea afecta creşterea economică.
"Ceea ce se întâmplă în Europa priveşte şi Turcia. Dacă Uniunea Europeană are febră, Turcia este şi ea bolnavă, pentru că cele două economii sunt interdependente", a declarat un politician socialist din Turcia. Exporturile Turciei în UE sunt o parte importantă din schimburile sale comerciale, în special după un acord vamal din 1995. În urmă cu zece ani, Turcia ieşea dintr-o perioadă de probleme economice grave, după o intervenţie a FMI care a cerut reforme structurale profunde. În această perioadă, inflaţia s-a redus de la 54,4% la 9,48% în noiembrie, potrivit datelor oficiale. În 2001, economia turcă s-a contractat cu 9,5%. În primele nouă luni din acest an, avansul PIB a fost de 9,6%.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană